רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

רוצים משהו טעים ובריא? לחם בננה מושלם – בלי סוכר, עם קמח כוסמין
לחם בננה. (צילום: Vladislav Noseek/shutterstock)

מתכונים ואוכל

רוצים משהו טעים ובריא? לחם בננה מושלם – בלי סוכר, עם קמח כוסמין

מתוק טבעי, רך ועסיסי – לחם הבננה הזה ישגע אתכם! בלי סוכר לבן, עם דבש או סילאן, וקמח כוסמין שנותן טעם אגוזי ומרקם מושלם

דוד שריקי
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
רוצים משהו טעים ובריא? לחם בננה מושלם – בלי סוכר, עם קמח כוסמין
לחם בננה. (צילום: Vladislav Noseek/shutterstock)
אא

אם אתם מחפשים לחם בננה בריא, טעים ורך, זה המתכון בשבילכם. במקום סוכר לבן, משתמשים בדבש או סילאן, ובמקום קמח לבן – קמח כוסמין מלא שנותן טעם אגוזי ומרקם מושלם.

מצרכים:

  • 3 בננות בשלות
  • 2 ביצים גדולות
  • ⅓ כוס שמן קוקוס, קנולה או זית
  • ⅓ כוס דבש או סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון (לא חובה)
  • 1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות תבנית אינגליש קייק. מועכים היטב את הבננות בקערה גדולה. מוסיפים את הביצים, השמן, הדבש או הסילאן, הווניל והקינמון ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מנפים את הקמח יחד עם אבקת הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח, ומוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת.

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.

טיפים:

אפשר להוסיף ½ כוס אגוזי מלך קצוצים או שוקולד מריר קצוץ. אם הבננות לא מאוד בשלות, ניתן להוסיף עוד כף דבש או סילאן. הלחם נשמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר ליומיים-שלושה, או במקרר לשבוע.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: מוזיקה ברצף
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב