רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

המרק הבריא שמככב בחורף – וטיפ אחד שהופך אותו למנת גורמה
מרק מיניסטרונה. (צילום: AS Foodstudio/shutterstock)

מתכונים ואוכל

המרק הבריא שמככב בחורף – וטיפ אחד שהופך אותו למנת גורמה

עדשים, חומוס, שעועית וקרוטונים פריכים – המרק שמחמם את החורף ומספק לגוף חלבון, ברזל וסיבים. אבל הטיפ הקטן עם קליפת הפרמזן יהפוך אותו לטעים כמו במסעדה איטלקית

דוד שרקי
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
המרק הבריא שמככב בחורף – וטיפ אחד שהופך אותו למנת גורמה
מרק מיניסטרונה. (צילום: AS Foodstudio/shutterstock)
אא

מצרכים:

למרק:

  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות איכותיות (400 גרם) – אפשר גם טריות מגורדות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 כוס עדשים ירוקות או שחורות (שטופות)
  • 1/2 כוס שעועית לבנה (מבושלת או משומרת, שטופה היטב)
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים (או משומרים, שטופים היטב)
  • 1.5 ליטר מים חמים או ציר ירקות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • קורט סוכר (מעדן את חמיצות העגבניות)
  • חופן עלי מנגולד או תרד גזורים (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם נהדר)

לקרוטונים ביתיים:

  • 3 פרוסות לחם כפרי (או כל לחם שיש בבית, אפילו חלה שנשארה משבת)
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח גס
  • קורט שום גבישי (לא חובה)
  • מעט אורגנו יבש או תבלין איטלקי

אופן ההכנה:

המרק:

  1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף וזהוב מעט.
  2. מוסיפים את השום, הגזר, הקישואים, הסלרי ותפוח האדמה. מטגנים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהירקות מתרככים קלות ומתחילים לשחרר ריח מתוק כזה – ריח של התחלה טובה.
  3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים (מלבד המלח). מערבבים טוב, ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות שהטעמים יתמזגו.
  4. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר יחד עם המים או הציר. מביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, עד שהעדשים כמעט רכות.
  6. מוסיפים את השעועית והחומוס המבושלים, מערבבים בעדינות. אם יש לך מנגולד או תרד – זה הזמן להוסיף אותם.
  7. מתקנים תיבול עם מלח, פלפל וקורט סוכר. מבשלים עוד 10 דקות.
  8. מכבים את האש ונותנים למרק לנוח 10 דקות, כדי שכל הטעמים יתחברו. סבלנות – זה סוד המרקים הטובים.

הקרוטונים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את פרוסות הלחם לקוביות קטנות. מניחים בתבנית, מטפטפים שמן זית, מלח, שום גבישי ואורגנו. מערבבים טוב בידיים, שהכל יתעטף בשמן ובתבלינים.
  3. אופים כ-10-15 דקות עד שהקרוטונים זהובים ופריכים. נותנים להם להתקרר מעט – הם יתקשו עוד קצת אחרי שמוציאים מהתנור.

טיפ אישי:

אם יש לך קליפת פרמזן או גרנה פדנו במקרר – תוסיפי אותה לבישול המרק. היא משחררת טעם עמוק, כזה שעושה תחושה של מסעדה באיטליה.

להגשה:

מוזגים את המרק לצלחת עמוקה, מפזרים מעל קרוטונים קריספיים, ואם רוצים – מגרדים מעל מעט פרמזן או גבינה קשה אחרת.

כף שמן זית עדין מעל – נותנת ברק וטעם, כמו נשיקה אחרונה.

בונוס בריאותי:

העדשים, החומוס והשעועית יחד מספקים לך חלבון מלא, לצד ויטמינים, ברזל וסיבים תזונתיים. זה מרק שעוטף אותך לא רק בחום – אלא גם בדאגה אמיתית לגוף שלך.

והכי חשוב – תטעמי עם הלב.

תראי איך כל כפית מחזירה אותך לרגעים של יחד, של נחת, של בית.

בתיאבון!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: מוסר אליהו עם הרב מאיר אליהו
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב