מתכונים ואוכל
הקייל, המלך הבלתי מעורער של העלים הירוקים, כבר שנים מככב במטבחים הבריאים. יש בו ברזל, סידן, ויטמינים, והוא מחזק את מערכת החיסון ומנקה רעלים מהגוף.העדשים השחורות, המכונות גם "בלוגה" כי הן מזכירות קוויאר שחור, מביאות איתן ברזל, חלבון ושובע, בלי להכביד. והבטטה? היא פה בשביל הלב. מתקתקה, עשירה בויטמין A, מעניקה רכות שמאזנת את הירוקים והקטניות.
מחממים את שמן הזית בסיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה עדינה – זה הרגע שבו הבית מתמלא בריח של התחלה טובה.
מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים בעדינות עוד כחצי דקה, רק עד שעולה הריח המתקתק-חרפרף.
מוסיפים את קוביות הבטטה, מערבבים, ומטגנים קלות כ-5 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך ומקבלת צבע יפה.
מוסיפים את הכמון והפפריקה המעושנת, מערבבים היטב עד שהבטטה והשום נעטפים בצבע ובארומה עמוקה.
זה שלב שאני אוהבת לעצור רגע, להריח ולחייך – זו ההזדמנות לתת לאוכל להתבשל גם עם האהבה שלנו.
מוסיפים את העדשים השחורות המבושלות, מערבבים בעדינות.
מוסיפים גם את עלי הקייל – אל תדאגו אם נראה לכם שיש יותר מדי, הם יתכווצו ויתמזגו פנימה.
מערבבים קלות, מוסיפים מעט מים (רבע כוס, לא יותר), מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד 7-10 דקות, עד שהקייל מתרכך וכל הטעמים מתחברים.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. אם רוצים יותר רוטב, אפשר להוסיף עוד טיפה מים או אפילו מעט שמן זית בשביל הברק והטעם העשיר.
אפשר להגיש כך, חם ומנחם, לצד אורז מלא, קינואה או אפילו פיתה טרייה.