רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

סיר בריאות ממכר: העדשים והבטטה שיגרמו לכם לחזור שוב ושוב
תבשיל דשים שחורות, בטטה וקייל. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

סיר בריאות ממכר: העדשים והבטטה שיגרמו לכם לחזור שוב ושוב

שילוב מושלם של עדשים שחורות, בטטה מתקתקה וקייל – מתכון קליל ומנחם עם טוויסט מעושן שיהפוך לחלק מהמטבח הקבוע שלכם

דוד שריקי
3 תגובות
סיר בריאות ממכר: העדשים והבטטה שיגרמו לכם לחזור שוב ושוב
תבשיל דשים שחורות, בטטה וקייל. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

הקייל, המלך הבלתי מעורער של העלים הירוקים, כבר שנים מככב במטבחים הבריאים. יש בו ברזל, סידן, ויטמינים, והוא מחזק את מערכת החיסון ומנקה רעלים מהגוף.העדשים השחורות, המכונות גם "בלוגה" כי הן מזכירות קוויאר שחור, מביאות איתן ברזל, חלבון ושובע, בלי  להכביד. והבטטה? היא פה בשביל הלב. מתקתקה, עשירה בויטמין A, מעניקה רכות שמאזנת את הירוקים והקטניות.

רכיבים (4 מנות):

  • 1 כוס עדשים שחורות, מבושלות (או כ-½ כוס יבשות מבושלות לפי ההוראות)
  • 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5-6 עלי קייל גדולים, קרועים או קצוצים גס (ללא הגבעול הקשה)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • מעט מים לפי הצורך

הוראות הכנה:

שלב 1: טיגון שנותן ניחוח של בית

מחממים את שמן הזית בסיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה עדינה – זה הרגע שבו הבית מתמלא בריח של התחלה טובה.
מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים בעדינות עוד כחצי דקה, רק עד שעולה הריח המתקתק-חרפרף.

שלב 2: הבטטה נכנסת לתמונה

מוסיפים את קוביות הבטטה, מערבבים, ומטגנים קלות כ-5 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך ומקבלת צבע יפה.

שלב 3: תיבול עם נשמה

מוסיפים את הכמון והפפריקה המעושנת, מערבבים היטב עד שהבטטה והשום נעטפים בצבע ובארומה עמוקה.
זה שלב שאני אוהבת לעצור רגע, להריח ולחייך – זו ההזדמנות לתת לאוכל להתבשל גם עם האהבה שלנו.

שלב 4: עדשים וקייל – הכוח הבריא

מוסיפים את העדשים השחורות המבושלות, מערבבים בעדינות.
מוסיפים גם את עלי הקייל – אל תדאגו אם נראה לכם שיש יותר מדי, הם יתכווצו ויתמזגו פנימה.
מערבבים קלות, מוסיפים מעט מים (רבע כוס, לא יותר), מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד 7-10 דקות, עד שהקייל מתרכך וכל הטעמים מתחברים.

שלב 5: טועמים ומתקנים

טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. אם רוצים יותר רוטב, אפשר להוסיף עוד טיפה מים או אפילו מעט שמן זית בשביל הברק והטעם העשיר.

הגשה:

אפשר להגיש כך, חם ומנחם, לצד אורז מלא, קינואה או אפילו פיתה טרייה.
 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: יש נביא בישראל עם הרב אליהו עמר
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב