רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

שאריות אוכל? אם אתם עושים את הטעות הזו – אתם מסכנים את הבריאות שלכם
(צילום: Elena Veselova/shutterstock)

בריאות המזון

שאריות אוכל? אם אתם עושים את הטעות הזו – אתם מסכנים את הבריאות שלכם

עוף מבושל, אורז וביצים – לכל אחד יש זמן אחסון קריטי שאסור לעבור. כך תמנעו הרעלות מזון ותוודאו שהאוכל שלכם נשאר בטוח וטרי

נעם ברקאי
הוספת תגובה
שאריות אוכל? אם אתם עושים את הטעות הזו – אתם מסכנים את הבריאות שלכם
(צילום: Elena Veselova/shutterstock)
אא

אף אחד לא אוהב לזרוק אוכל, ורובנו שומרים שאריות לארוחה הבאה. אבל כדי לוודא שהאוכל נשמר טרי ובטוח, חשוב לדעת איך לאחסן אותו נכון. מסתבר שהשאלה הכי נפוצה בנושא אחסון מזון היא "כמה זמן עוף מבושל מחזיק במקרר?", עם עשרות אלפי חיפושים בחודש – נתון שמראה עד כמה הנושא מעסיק אנשים יותר ויותר.

סלאח סון, ביוטכנולוגית מזון, מסבירה שעוף מבושל מחזיק במקרר עד שלושה ימים, כל עוד הוא נשמר בטמפרטורה נמוכה מ-5°C. כדי למנוע בלבול, היא ממליצה לסמן את התאריך שבו העוף בושל ולאחסן אותו במיכל זכוכית אטום, ששומר על הטריות ולא סופג ריחות.

גם אורז וביצים דורשים זהירות. אורז מבושל יש לאכול תוך 24 שעות ולקרר במהירות לפני הכנסתו למקרר, כדי למנוע התרבות חיידקים. ביצים מומלץ לשמור באריזתן המקורית ולהשתמש בהן עד תאריך התפוגה.

אם שאריות לא נשמרות כמו שצריך, הן עלולות לפתח חיידקים מסוכנים, אז כדאי לאחסן אותן במיכלים אטומים כדי למנוע ספיגת ריחות ולחות.

בשורה התחתונה – שמירה על כללים פשוטים לאחסון נכון יכולה לעשות את ההבדל בין ארוחה טעימה לביקור מיותר אצל הרופא.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: נקודת האור עם הרב עידו סממה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב