בריאות המזון
כולנו יודעים שיוגורט טוב לעיכול, אבל מחקר חדש מצביע על משהו הרבה יותר גדול – ייתכן שהוא גם יכול להפחית את הסיכון לסרטן. כן, אתם קוראים נכון. לא צריך לשנות את כל התפריט או להפוך לטבעוניים – רק להוסיף לשגרה שני גביעים בשבוע.
מחקר שנערך ופורסם בכתב העת הרפואי Gut Microbes מצא שאנשים שאכלו לפחות שני יוגורטים בשבוע היו בעלי שיעורים נמוכים יותר של סרטן המעי הגס הקרוב (החלק הימני של המעי). איך זה קורה? החוקרים טוענים שהסוד טמון בביפידובקטריום – חיידק פרוביוטי שנמצא ביוגורט ועשוי להשפיע על המיקרוביום שלנו בצורה שמקטינה את הסיכון להתפתחות סרטן.
החוקרים מציינים שסרטן המעי הגס הקרוב נחשב למסוכן יותר מזה שמופיע בצד השמאלי של המעי, והסיכוי להחלים ממנו נמוך יותר. במקביל, בשנים האחרונות נרשמה עלייה מדאיגה במקרים של סרטן המעי בקרב צעירים – תופעה שמדאיגה רופאים רבים.
פרופ' אנדרו צ’אן, מחבר המחקר, מסביר ש"המחקר מספק תובנות חדשות על הקשר בין תזונה, חיידקי המעיים וסיכון לסרטן". לדעתו, הממצאים יכולים להוביל לכיווני מחקר חדשים, בעיקר בקרב צעירים שנמצאים בסיכון.
כבר מזמן יודעים שיוגורט הוא מצרך בריאותי חשוב – הוא תורם לעיכול תקין, מפחית דלקות במערכת העיכול, ויש עדויות לכך שהוא עוזר גם למניעת מחלות כמו אוסטאופורוזיס וסוכרת. המחקר הנוכחי מחזק את הקשר בין בריאות המעיים לבין מחלות קשות, ומציע דרך פשוטה להפחית סיכונים – בלי מהפכות תזונתיות קיצוניות.
אם אתם עדיין לא אוכלים יוגורט כחלק מהשגרה שלכם, אולי כדאי שתתחילו. שני גביעים בשבוע – זה כל מה שצריך. כמובן, המחקר עדיין לא מוכיח חד משמעית שיוגורט מונע סרטן, ויש צורך במחקרים נוספים, אבל עם כל היתרונות הבריאותיים שהוא מציע – למה לא לנסות?
שעות אחרונות - השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו