לייף סטייל
מכירים את זה שהילדים מסרבים לגעת בברוקולי או קייל? ובכן, מחקר חדש מגלה שאולי אפשר לשנות את זה – עוד לפני שהם נולדים!
מחקר שנערך באוניברסיטת דרהאם באנגליה מצא שתינוקות נוטים לאהוב טעמים שהם "הכירו" עוד בזמן שהיו ברחם. כלומר, אם האם צורכת ירקות כמו קייל או גזר בשלבים המאוחרים של ההיריון – יש סיכוי גבוה יותר שהתינוק יתחבר לטעמים האלה אחרי הלידה.
איך החוקרים גילו את זה? הם בחנו את הבעות הפנים של תינוקות בני שלושה שבועות, שתוך כדי ההיריון אמם צרכה באופן קבוע אבקת קייל או כמוסות גזר. התוצאה הייתה ברורה: תינוקות שנחשפו לריח של גזר הפגינו תגובות שמחות, ואילו אלו ש"הכירו" קייל עוד ברחם הגיבו בצורה חיובית לריחו – לא דבר מובן מאליו כשמדובר בירק המריר הזה!
פרופ' נאדיה רייסלנד, אחת החוקרות המובילות, מסבירה: "הבעות הפנים של התינוקות הראו שהם מגיבים בחיוב למזונות שאמם אכלה בשלבים המאוחרים של ההיריון. זה נותן לנו רמז לכך שאפשר להשפיע על הרגלי האכילה שלהם כבר מהשלב העוברי."
ומה זה אומר להורים? אם אתם רוצים שהילדים שלכם יאכלו ירקות בלי מלחמות – אולי כדאי להתחיל מוקדם, ממש מוקדם! במקום להתרגל רק למחיות מתוקות של גזר, בננות או אגסים, כדאי לשלב גם ירקות ירוקים ובריאים בתפריט ההריוני.
המחקר הזה, שהתבסס על 32 תינוקות, המשיך ממצאים קודמים שבהם נצפתה תגובה חיובית לעוברים ש"טעמו" גזר עוד ברחם ותגובה פחות נעימה לחשיפה לקייל. החוקרים אף הבחינו כי התינוקות הפגינו יותר "פרצוף מחייך" ופחות "פרצוף בוכה" כאשר נחשפו לריחות מוכרים לאחר הלידה.
ד"ר בייזה אוסטון-אלאיין, ממובילות המחקר, מסכמת: "תהליך פיתוח העדפות מזון מתחיל הרבה יותר מוקדם ממה שחשבנו – כבר ברחם! חשיפה מוקדמת לטעמים יכולה להיות דרך טבעית לעזור לילדים לאמץ הרגלי תזונה בריאים מהתחלה."
אז אם עד עכשיו התלבטתם מה לאכול בהיריון – אולי שווה לשקול תוספת של ירקות ירוקים. מי יודע, אולי זה יהיה ההבדל בין ילד שמתחנן לצ'יפס לבין כזה שיבקש עוד קייל בצלחת!