רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

הפנקייק הבריא שישגע אתכם – בלי קמח, בלי סוכר, וטעים בטירוף
פנקייק שיבולת שועל. (צילום: irina2511/shutterstock)

מתכונים ואוכל

הפנקייק הבריא שישגע אתכם – בלי קמח, בלי סוכר, וטעים בטירוף

מתכון מושלם לפנקייקים אווריריים משיבולת שועל ובננה – מתוקים באופן טבעי, קלים להכנה, ובריאים הרבה יותר! כנסו עכשיו ותראו כמה זה פשוט

דוד שריקי
5 תגובות
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
הפנקייק הבריא שישגע אתכם – בלי קמח, בלי סוכר, וטעים בטירוף
פנקייק שיבולת שועל. (צילום: irina2511/shutterstock)
אא

רכיבים (לכ-8 פנקייקים בינוניים):

  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה (או קוואקר דק)
  • 1 בננה בשלה, מעוכה היטב
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ כוס חלב (אפשר חלב שקדים/סויה/שיבולת שועל לגרסה טבעונית)
  • ½ כפית קינמון (אופציונלי, אבל מוסיף המון טעם!)
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • מעט שמן קוקוס/חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החומרים הרטובים: בקערה גדולה מועכים היטב את הבננה, מוסיפים את הביצה, החלב ותמצית הווניל. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
  2. מוסיפים את החומרים היבשים: מוסיפים את שיבולת השועל הטחונה, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת. אם הבלילה סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד מעט חלב.
  3. מחממים מחבת נונסטיק: משמנים קלות עם שמן קוקוס או חמאה, ויוצקים מהבלילה בעזרת כף ליצירת פנקייקים קטנים.
  4. מטגנים: מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שמופיעות בועות קטנות על פני הפנקייק (כ-2 דקות), הופכים בזהירות ומטגנים עוד דקה-שתיים עד להזהבה.
  5. מגישים חם: מומלץ להגיש עם דבש טבעי, סירופ מייפל, יוגורט, פירות טריים, או מעט חמאת בוטנים.
להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: עשרה ניסיונות עם הרב דוד אלקיים
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב