רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

תשכחו מכל מה שהכרתם – ככה מכינים ניוקי מושלם בלי להרתיח מים
ניוקי. (צילום: grok)

מתכונים ואוכל

תשכחו מכל מה שהכרתם – ככה מכינים ניוקי מושלם בלי להרתיח מים

מתכון גאוני לניוקי הכי פריך, טעים וארומטי – לוקח רק 10 דקות והתוצאה מדהימה

דוד שריקי
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
תשכחו מכל מה שהכרתם – ככה מכינים ניוקי מושלם בלי להרתיח מים
ניוקי. (צילום: grok)
אא

לפעמים כל מה שצריך זה מתכון זריז, אבל עם טעמים עמוקים וניחוחות שמזכירים בית חם. הניוקי הזה הוא בדיוק זה – שחום, פריך מבחוץ, נימוח מבפנים, וכל כולו מתעטף בחמאה, שום וארומה ממכרת. מושלם לארוחת ערב קלילה או כתוספת חגיגית.

מצרכים:

  • 500 גרם ניוקי קנוי (או ביתי, אם אתם משקיענים)
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • חופן עלי בזיליקום טריים או פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם פרמזן מגורד (לא חובה, אבל מומלץ מאוד!)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את המחבת – בוחרים מחבת רחבה וטובה (רצוי נונסטיק), מחממים בה את השמן זית יחד עם החמאה על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים את הניוקי – שופכים את הניוקי למחבת ישר מהשקית (אין צורך לבשל במים קודם!), ומפזרים אותם בשכבה אחידה.
  3. מטגנים עד הזהבה – נותנים לניוקי להיטגן ללא ערבוב במשך 3-4 דקות, עד שהוא משחים בתחתית. ואז מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות עד שכל הצדדים הופכים זהובים ופריכים.
  4. מוסיפים את השום – כשהניוקי כמעט מוכן, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים חצי דקה עד שעולה ריח מטריף (לא יותר מדי, כדי שלא יישרף).
  5. מתבלים ומקשטים – מוסיפים מלח, פלפל שחור, בזיליקום או פטרוזיליה, ומפזרים מעל פרמזן בנדיבות.
  6. מגישים חם – מגישים מיד, כי זה הכי טעים כשרק יצא מהמחבת!

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב