בריאות
אז אילו רכיבים תזונתיים באמת חשובים לראייה שלנו? קבלו את 7 הוויטמינים והמינרלים שהעיניים שלכם חייבות – ואיפה למצוא אותם!
לוטאין הוא נוגד חמצון שנמצא ברשתית העין ועוזר לסנן אור כחול מזיק. מחקרים מראים שהוא מפחית סיכון לקטרקט ולניוון מקולרי.
איפה מוצאים? תרד, קייל, מנגולד, חסה רומית, תפוזים, קיווי וענבים.
טיפ: כדי לשפר ספיגה – תאכלו אותם עם שמן זית, אבוקדו או אגוזים.
נוגד חמצון חזק שמגן על העיניים מנזקי חמצון ומסייע במניעת קטרקט.
איפה מוצאים? עגבניות (עדיף מבושלות!), רסק עגבניות, אבטיח, פפאיה, גויאבה ואשכולית אדומה.
מחסור בו עלול לגרום לראייה מטושטשת בחושך וליובש בעיניים.
איפה מוצאים? גזר, בטטה, דלעת, משמש, מנגו, מלון, תרד וברוקולי.
מחקרים מצאו שצריכה מספקת של ויטמין C מפחיתה את הסיכון לקטרקט בכמעט 45%.
איפה מוצאים? פלפל אדום, קיווי, תותים, פירות הדר וגויאבה.
נוגד חמצון שמגן על ממברנות התאים ומפחית את הסיכון לקטרקט.
איפה מוצאים? שמן זית, שמן אבוקדו, שמן חמניות ואגוזים.
אנשים עם עיניים יבשות סובלים לעיתים קרובות ממחסור בוויטמין D.
איפה מוצאים? דגים שמנים כמו סלמון וטונה. וגם – 10 דקות שמש ביום עושות פלאים!
אבץ מסייע להעברת ויטמין A לרשתית ותורם ליצירת מלנין, שמגן על העין.
איפה מוצאים? גרעיני דלעת, בשר, עוף, דגים וקטניות.
שפע של ירקות ירוקים, ירקות ופירות כתומים-צהובים, מוצרי עגבניות, דגים שמנים, אגוזים ושמן זית. ומה פחות? מזונות מעובדים, סוכרים פשוטים ואוכל מהיר, שעלולים לפגוע בבריאות העיניים.
העיניים שלכם יודו לכם על כל ביס בריא שתבחרו!