רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

סלט אבוקדו וטחינה – קליל, בריא ומוכן בשבע דקות בלבד
(צילום: Larisa Blinova/shutterstock)

מתכונים סלטים

סלט אבוקדו וטחינה – קליל, בריא ומוכן בשבע דקות בלבד

השילוב המושלם של קרמיות האבוקדו, עומק הטחינה ורעננות הרימון והנענע – מתכון פשוט וטעים שיקפיץ לכם את הארוחה

דוד שריקי
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
סלט אבוקדו וטחינה – קליל, בריא ומוכן בשבע דקות בלבד
(צילום: Larisa Blinova/shutterstock)
אא

יש ימים שפשוט מתחשק משהו קליל, בריא וטעים – כזה שמכינים בצ׳יק אבל נותן הרגשה שהשקעת. הסלט הזה הוא בדיוק זה – שילוב מושלם של קרמיות מהאבוקדו עם עומק הטעם של הטחינה, בתוספת לימון, נענע ורימון שמוסיפים רעננות מתפרצת. תוך שבע דקות – ויש לכם סלט גורמה!

מצרכים (2-3 מנות):

  • 2 אבוקדו בשלים, חתוכים לקוביות
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • חופן גרגירי רימון
  • שומשום קלוי (לא חובה, אבל מוסיף קראנצ׳יות)

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מניחים את קוביות האבוקדו.
  2. מטפטפים מעל את מיץ הלימון ושמן הזית – זה לא רק מוסיף טעם, אלא גם מונע מהאבוקדו להשחיר.
  3. מוסיפים את הטחינה, מערבבים בעדינות (כדי שהאבוקדו לא יימעך).
  4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מוסיפים את עלי הנענע הקצוצים וגרגירי הרימון – זה מה שנותן לסלט את הקסם והרעננות.
  6. מפזרים מעל שומשום קלוי, אם רוצים – זה מוסיף קראנץ' טעים במיוחד.
  7. מגישים מיד ונהנים מכל ביס.

טיפ:

אם בא לכם להוסיף עוד קצת עניין – נסו לפזר מעל מעט זעתר או פרוסות דקות של צנונית. זה ייתן קיק מדהים של טעם.

תוך שבע דקות – יש לכם סלט שגם נראה מעולה וגם מרגיש כמו מסעדה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: פרקי אבות עם הרב זמיר כהן
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב