בריאות המזון
כולנו יודעים שסוכר זה לא בדיוק חבר טוב של הבריאות שלנו. יותר מדי ממנו יכול לגרום להשמנה, עייפות ואפילו בעיות בריאותיות רציניות. אבל בואו נודה באמת – להוריד סוכר מהתפריט זה לא פשוט. הרי מי רוצה לוותר על המתוק הזה של הקפה בבוקר או על הקינוח אחרי ארוחת הערב? החדשות הטובות הן שאפשר לצרוך פחות סוכר בלי להרגיש שחסר משהו. איך עושים את זה? זה יותר פשוט ממה שאתם חושבים.
תתחילו בקטן. אין צורך למהפכה כוללת ביום אחד. במקום לשים שתי כפיות סוכר בקפה – תורידו לחצי אחת. אם אתם רגילים לשתות משקאות ממותקים, תעברו בהדרגה למים עם פלח לימון או נענע – הטעם המרענן יפתיע אתכם.
חפשו את המתוק הטבעי. כשאתם חושקים במשהו מתוק, לכו על משהו מהטבע. תמרים עם אגוזים הם חטיף מושלם – נותנים אנרגיה, מספקים את הצורך במתוק ובלי רגשות אשם. גם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו) נותן מענה מעולה למי שמכור למתוק – והוא אפילו בריא יותר.
תנו לפרי לעשות את העבודה. פירות הם ממתק של הטבע – ולא צריך להוסיף להם כלום. יוגורט טבעי עם חתיכות בננה, תותים וקצת קינמון – זה לא רק בריא, זה גם טעים בטירוף. הפירות מספקים את המתיקות – בלי תוספות מיותרות.
שימו לב לסוכר הנסתר. המלכודת הכי גדולה נמצאת דווקא במוצרים שלא חשבתם עליהם – רטבים מוכנים (קטשופ, מישהו?), דגני בוקר "בריאים" ואפילו לחם קל – כולם מפוצצים בסוכר נסתר. תתחילו לקרוא את רשימת המרכיבים – אם הסוכר מופיע בין שלושת המרכיבים הראשונים – עדיף לחפש אלטרנטיבה אחרת.
מתוק – אבל במידה. לפעמים מתחשק משהו מתוק – וזה בסדר גמור. רק תעשו את זה חכם – כפית דבש או סילאן טבעי בתוך יוגורט או מעל פרוסת לחם מקמח מלא – זה מתוק, זה בריא יותר, וזה מספק בדיוק את מה שהגוף צריך.
ככל שתפחיתו את צריכת הסוכר – הגוף שלכם ילמד להסתפק בפחות. אחרי כמה שבועות תגלו שמה שפעם היה מתוק מדי – עכשיו פתאום מרגיש מוגזם. תנו לזה זמן – ותראו שהצורך בסוכר ייעלם כמעט מעצמו.
שינוי הרגלים אף פעם לא קל – אבל כשזה בא במנות קטנות, עם קצת תחליפים טבעיים וגישה חכמה – פתאום זה מרגיש אפשרי. תתחילו בקטן, תנו לזה זמן – ותראו איך המתוק הטבעי של החיים מחליף את הסוכר המיותר.
ההבטחה הגדולה של רבי חיים פלאג'י זצוק"ל > "פעם בשנה" שאסור לכם לפספס - לחצו כאן עכשיו >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו