רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

 מנגו וענבים – מתוקים מדי? המחקר שמזהיר מהסכנה הסמויה בפירות הפופולריים
שייקים מפירות. (צילום: Olga Pink/shutterstock)

בריאות

מנגו וענבים – מתוקים מדי? המחקר שמזהיר מהסכנה הסמויה בפירות הפופולריים

הם נראים בריאים ותמימים – אבל כמות הסוכר הגבוהה במנגו ובענבים עלולה לפגוע באיזון הסוכר ולגרום להשמנה. אז איך אוכלים נכון בלי לפגוע בבריאות?

אלעד צור
הוספת תגובה
 מנגו וענבים – מתוקים מדי? המחקר שמזהיר מהסכנה הסמויה בפירות הפופולריים
שייקים מפירות. (צילום: Olga Pink/shutterstock)
אא

פירות נחשבים כבר שנים למקור טבעי ובריא של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון – אבל ייתכן שהמציאות מורכבת יותר. מחקר חדש טוען כי שני פירות פופולריים במיוחד – מנגו וענבים – מכילים כמויות גבוהות של פרוקטוז (סוכר טבעי), שעלולות להזיק לבריאות אם צורכים אותם בכמות מוגזמת.

מנגו: מתוק – אבל בעייתי

המנגו, שנחשב למלך הפירות הטרופיים, מתגלה כבעייתי מבחינת תכולת הסוכר שבו. מנגו בגודל בינוני מכיל כ-30 גרם פרוקטוז – כמות גבוהה פי שניים מתפוח, למשל. כשאוכלים מנגו מדי יום בכמויות גדולות, עודף הפרוקטוז עלול להכביד על מערכת העיכול, להפר את מאזן הסוכר בדם ואפילו לתרום לעלייה במשקל.

עם זאת, לא הכל שלילי – המנגו עשיר בוויטמינים A ו-C, בסיבים ובנוגדי חמצון, כך שכמו בכל תחום בתזונה – המפתח הוא איזון ומידתיות.

ענבים: קטנים ומתוקים – אבל לא תמיד תמימים

הענבים – בין אם ירוקים, סגולים או אדומים – מכילים לא מעט סוכר. בכוס אחת של ענבים יש כ-12 גרם פרוקטוז – יותר מכפול מהכמות שבבננה ממוצעת.

אכילה מופרזת של ענבים עלולה לגרום לנפיחות, גזים ואי נוחות במערכת העיכול – במיוחד אם אוכלים אותם על קיבה ריקה. בנוסף, הסוכר הגבוה שבהם עלול להקשות על הגוף לשמור על רמות סוכר מאוזנות, בעיקר בקרב אנשים רגישים.

אז אילו פירות כדאי לאכול?

למרות האזהרות, אין סיבה לוותר על פירות – אבל כדאי לבחור אותם בתבונה. פירות בעלי תכולת פרוקטוז נמוכה יותר, כמו פירות יער, קיווי, פירות הדר, אבוקדו וזיתים, עשויים להיות בחירה בריאה יותר – במיוחד עבור מי שמנסה לשמור על משקל תקין או סובל מבעיות מטבוליות.

באופן כללי, ההמלצה היא לצרוך 1.5 עד 2 כוסות פרי ביום – אך כדאי להקשיב לגוף ולבחור את הפירות שמתאימים למערכת העיכול ולרמות הסוכר האישיות.

בשורה התחתונה

כמו בכל תחום בתזונה – איזון הוא שם המשחק. פירות הם ללא ספק מזון בריא ומומלץ, אבל לא כל פרי מתאים לכל אחד. בחירה מושכלת, התאמה אישית והקשבה לגוף – אלה כנראה המפתחות לתפריט בריא באמת.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב