בריאות
פירות נחשבים כבר שנים למקור טבעי ובריא של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון – אבל ייתכן שהמציאות מורכבת יותר. מחקר חדש טוען כי שני פירות פופולריים במיוחד – מנגו וענבים – מכילים כמויות גבוהות של פרוקטוז (סוכר טבעי), שעלולות להזיק לבריאות אם צורכים אותם בכמות מוגזמת.
המנגו, שנחשב למלך הפירות הטרופיים, מתגלה כבעייתי מבחינת תכולת הסוכר שבו. מנגו בגודל בינוני מכיל כ-30 גרם פרוקטוז – כמות גבוהה פי שניים מתפוח, למשל. כשאוכלים מנגו מדי יום בכמויות גדולות, עודף הפרוקטוז עלול להכביד על מערכת העיכול, להפר את מאזן הסוכר בדם ואפילו לתרום לעלייה במשקל.
עם זאת, לא הכל שלילי – המנגו עשיר בוויטמינים A ו-C, בסיבים ובנוגדי חמצון, כך שכמו בכל תחום בתזונה – המפתח הוא איזון ומידתיות.
הענבים – בין אם ירוקים, סגולים או אדומים – מכילים לא מעט סוכר. בכוס אחת של ענבים יש כ-12 גרם פרוקטוז – יותר מכפול מהכמות שבבננה ממוצעת.
אכילה מופרזת של ענבים עלולה לגרום לנפיחות, גזים ואי נוחות במערכת העיכול – במיוחד אם אוכלים אותם על קיבה ריקה. בנוסף, הסוכר הגבוה שבהם עלול להקשות על הגוף לשמור על רמות סוכר מאוזנות, בעיקר בקרב אנשים רגישים.
למרות האזהרות, אין סיבה לוותר על פירות – אבל כדאי לבחור אותם בתבונה. פירות בעלי תכולת פרוקטוז נמוכה יותר, כמו פירות יער, קיווי, פירות הדר, אבוקדו וזיתים, עשויים להיות בחירה בריאה יותר – במיוחד עבור מי שמנסה לשמור על משקל תקין או סובל מבעיות מטבוליות.
באופן כללי, ההמלצה היא לצרוך 1.5 עד 2 כוסות פרי ביום – אך כדאי להקשיב לגוף ולבחור את הפירות שמתאימים למערכת העיכול ולרמות הסוכר האישיות.
כמו בכל תחום בתזונה – איזון הוא שם המשחק. פירות הם ללא ספק מזון בריא ומומלץ, אבל לא כל פרי מתאים לכל אחד. בחירה מושכלת, התאמה אישית והקשבה לגוף – אלה כנראה המפתחות לתפריט בריא באמת.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו