מתכונים לפסח
המרק הזה הוא לגמרי טעם של בית. הציר העשיר של העוף, הירקות הרכים והריח שמתפשט בכל הבית – זה בדיוק מה שעושה את פסח לחג כל כך מנחם. והקניידלך – רכים, אווריריים, מתמוססים בפה – סוד ההצלחה טמון במנוחה של התערובת וביד הקלה על הלישה.
1 עוף שלם (אפשר לחתוך ל-4 חלקים)
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
2 קישואים חתוכים גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 בצל גדול, חצוי
3 שיני שום קלופות
חופן פטרוזיליה (אפשר גם שמיר אם אוהבים)
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
מים לכיסוי
1 כוס קמח מצה
2 ביצים
2 כפות שמן (עדיף שמן קנולה או שמן עוף)
½ כפית מלח
קורט פלפל לבן (נותן טעם עדין יותר)
¼ כוס מים (אפשר להוסיף עוד אם צריך)
בסיר גדול, הניחי את העוף והירקות.
מלאי מים עד לכיסוי והביאי לרתיחה על אש גבוהה.
ברגע שהמים רותחים, הסירי בעדינות את הקצף שנוצר בעזרת כף.
הוסיפי את המלח, הפלפל והשום – תני למרק להתבשל על אש נמוכה כשעתיים.
לקראת הסוף, הוסיפי את הפטרוזיליה ותני עוד 10 דקות בישול.
סנני את המרק (אם רוצים מרק צלול), והחזירי את הירקות והעוף אם אוהבים.
בקערה, ערבבי את קמח המצה, הביצים, השמן, המלח והפלפל.
הוסיפי את המים בהדרגה – עד שהתערובת הופכת לגמישה אך לא נוזלית מדי.
הניחי את התערובת במקרר למנוחה של לפחות חצי שעה – זה הסוד לרכות.
הרתיחי סיר עם מים ומעט מלח.
בעזרת ידיים רטובות, צרי כדורים בגודל של אגוז והכניסי בעדינות למים הרותחים.
כסי ובשלי על אש בינונית-נמוכה כ-20 דקות – הם יצופו כשהם מוכנים.
מזגי למרק קערה יפה, הוסיפי 2–3 קניידלך בכל מנה, ותני לפטרוזיליה לקשט מלמעלה. אפשר להוסיף גם קצת שמיר קצוץ או גזר מגורר בשביל צבע וטעם.
טיפ: אם את רוצה קניידלך רכים במיוחד, תוסיפי עוד כף מים ותשמרי על יד קלה בלישה – פחות מדי ערבוב עדיף על יותר מדי.
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו