מתכונים לפסח
מצה בריי מתוק זה אחד הדברים הכי מנחמים של פסח – פשוט, מהיר, ובעיקר טעים. השילוב של מצות רכות ופריכות עם טעמים של וניל, קינמון וסירופ מייפל יוצר ביס מושלם – פריך מבחוץ, רך מבפנים, ומתוק בדיוק במידה. מושלם לארוחת בוקר קלילה או קינוח של חג.
3 מצות
2 ביצים
רבע כוס חלב (או חלב שקדים אם רוצים פרווה)
כפית תמצית וניל
כפית קינמון
קורט מלח
2 כפות חמאה (או שמן קוקוס לפרווה)
2 כפות סירופ מייפל
קצת אבקת סוכר (לא חובה, אבל מוסיף יופי)
מרככים את המצות
שוברים את המצות לחתיכות בגודל ביס ושמים בקערה עם מים פושרים. נותנים להן להתרכך בערך 2 דקות, ואז מסננים ולוחצים בעדינות כדי להוציא את עודפי המים.
מערבבים את התערובת
בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, הווניל, הקינמון והמלח – מערבבים טוב עד שהכול אחיד.
מוסיפים את המצות הסחוטות ומערבבים בעדינות עד שהמצות מצופות מכל הכיוונים.
מטגנים עד הזהבה
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. ממיסים את החמאה (או השמן) ושופכים פנימה את התערובת.
מטגנים בערך 3–4 דקות מכל צד, עד שהמצה בריי מזהיב יפה ונעשה קריספי בקצוות.
מגישים ומתפנקים
מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים מעל סירופ מייפל בנדיבות, ומפזרים אבקת סוכר אם רוצים.
מגישים חם – תאמינו לי, זה נעלם מהשולחן תוך רגע!
רוצים לשדרג? תוסיפו בננות פרוסות או תותים טריים מעל.
אוהבים טעמים יותר עמוקים? גרידת תפוז או לימון תעשה פלאים.
למי שאוהב קצת קריספיות – בסוף הטיגון, תנו לזה דקה בתנור חם (200 מעלות) בשביל גימור פריך.
ואם אתם ממש הרפתקנים – קוביות שוקולד מריר בתערובת ייקחו את זה לרמה אחרת לגמרי.