רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

כך תכינו המבורגר ביתי מושלם – עסיסי, מתובל ובדיוק במידה הנכונה
(צילום: Jag_cz/shutterstock)

מתכונים בשריים

כך תכינו המבורגר ביתי מושלם – עסיסי, מתובל ובדיוק במידה הנכונה

המבורגר ביתי שמכינים מאפס – עם בשר איכותי, תיבול מדויק ותוספות קלאסיות – מתכון קל וטעים שכולם יאהבו. כל הפרטים בכתבה המלאה

דוד שריקי
הוספת תגובה
00:00
04:41
האזינו לכתבה 4 דקות
colbass.com
כך תכינו המבורגר ביתי מושלם – עסיסי, מתובל ובדיוק במידה הנכונה
(צילום: Jag_cz/shutterstock)
אא

המבורגר ביתי הוא אחד המאכלים הכי מספקים שאפשר להכין בבית – עסיסי, מתובל בדיוק במידה, עם מרקם מושלם וטעמים עמוקים. כשמכינים אותו לבד, אפשר לשלוט על האיכות, הטעמים והמרקם – וזה כל הקסם. מתכון פשוט, מהיר וטעים במיוחד, שגם הילדים וגם המבוגרים יאהבו.

מצרכים (ל-4 המבורגרים בינוניים):

לקציצות ההמבורגר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי מנתח אנטרקוט או צוואר, לשילוב מושלם של שומן וטעם)
  • 1 בצל קטן מגורד וסחוט מנוזלים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף חרדל (מוסיף עומק טעם נהדר)
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית מלח
  • 1⁄2 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות שמן זית

לתוספות ולהרכבה:

  • לחמניות המבורגר (רצוי קלויות על מחבת)
  • עלי חסה טריים
  • פרוסות עגבנייה
  • פרוסות בצל סגול
  • חמוצים (מלפפונים חמוצים פרוסים)
  • קטשופ, מיונז וחרדל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקציצות:
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבצל הסחוט, השום, החרדל, רוטב הווסטרשייר והתבלינים. חשוב לערבב בעדינות – ערבוב יתר יפגע במרקם של ההמבורגר ויהפוך אותו לצמיגי.
  3. עיצוב הקציצות:
  4. יוצרים מהתערובת 4 קציצות בעובי של כ-2 ס"מ. כדי שההמבורגר ישמור על צורתו בזמן הצלייה, יוצרים שקע קל במרכז הקציצה בעזרת האצבע.
  5. צלייה:
  6. מחממים מחבת פסים או גריל על אש גבוהה. מוסיפים מעט שמן זית וצולים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות חריכה יפה.
  7. הרכבת ההמבורגר:
  8. קולים קלות את הלחמניות על מחבת חמה – זה מוסיף פריכות וטעם.
  9. מורחים על תחתית הלחמנייה מיונז, מניחים חסה, עגבנייה, המבורגר, בצל סגול וחמוצים. מוסיפים קטשופ וחרדל לפי הטעם – וסוגרים את הלחמנייה בעדינות.
  10. הגשה:
  11. מגישים לצד צ'יפס פריך או סלט רענן.

טיפים:

  • אם רוצים המבורגר עם טעמים עמוקים יותר, אפשר להוסיף לתערובת הבשר כפית רוטב סויה או כף רוטב ברביקיו.
  • אפשר לשלב 400 גרם בשר בקר + 100 גרם שומן כבש כדי לקבל מרקם עשיר יותר.
  • לגרסה בריאה יותר – מחליפים את הלחמנייה בלחם מחיטה מלאה או בלחמניית כוסמין.
  • אפשר להכין את הקציצות מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות לפני הצלייה.

המבורגר ביתי שמכינים באהבה – תמיד מנצח. פשוט, טעים ומשביע.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: הדרך אל האושר עם הרב מיכאל לסרי
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב