רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

מוקפץ עוף וירקות – מדהים כמה מהר זה מוכן
(צילום: nadianb/shutterstock)

מתכונים בשריים

מוקפץ עוף וירקות – מדהים כמה מהר זה מוכן

מחפשים מנה מהירה ומזינה? מוקפץ עוף עם ירקות צבעוניים ורוטב עשיר – מוכן תוך 7 דקות, טעים כמו במסעדה

דוד שריקי
הוספת תגובה
00:00
02:00
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
מוקפץ עוף וירקות – מדהים כמה מהר זה מוכן
(צילום: nadianb/shutterstock)
אא

לפעמים צריך משהו מהיר, קליל וטעים – כזה שאפשר להכין בלי יותר מדי התעסקות, אבל עם תוצאה שמרגישה כמו מנה ממסעדה. המוקפץ הזה מושלם בדיוק למצב הזה – שילוב של רצועות עוף עסיסיות, ירקות צבעוניים ורוטב עשיר שמקפיץ את הטעמים. תוך 7 דקות – יש לכם מנה חמה, מזינה ומלאת טעם.

מצרכים (ל-2 מנות):

  • 300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
  • 1 כף שמן זית או שמן שומשום
  • 1 גזר קטן חתוך לגפרורים
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סילאן או דבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד (לא חובה, אבל מוסיף עומק)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • כף שומשום (לקישוט)
  • בצל ירוק קצוץ (לקישוט)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה או ווק על אש גבוהה – מוסיפים שמן זית או שמן שומשום.
  2. מוסיפים את רצועות העוף – מקפיצים 2-3 דקות עד שהעוף משנה צבע ומתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והפלפל – מקפיצים עוד כ-2 דקות תוך ערבוב מתמיד.
  4. מוסיפים את רוטב הסויה, הסילאן והג'ינג'ר – מערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הרכיבים.
  5. טועמים – מוסיפים מלח או פלפל לפי הצורך.
  6. מקשטים בשומשום ובבצל ירוק קצוץ – ומגישים חם.

טיפים:

  • אם רוצים לשדרג – אפשר להוסיף חופן אטריות אורז מבושלות או נודלס דק.
  • למוקפץ חריף – מוסיפים חצי כפית סרירצ’ה או פלפל צ'ילי קצוץ יחד עם השום.
  • לגרסה טבעונית – מחליפים את העוף בטופו ומצמצמים את זמן ההקפצה ל-5 דקות.

ארוחה מהירה, צבעונית וטעימה – בלי להתפשר על הטעם!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: הדרך אל האושר עם הרב מיכאל לסרי
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב