מתכונים לפסח
מאפינס קטנים, רכים ומלאי טעם – בדיוק מה שצריך לפסח. השילוב של המצה הרכה עם הגבינה המלוחה ועשבי התיבול נותן ביס מושלם – קריספי מבחוץ ורך מבפנים. אפשר להכין אותם כמתאבן או לארוחת ערב קלילה עם סלט טרי בצד.
3 מצות
2 ביצים
100 גרם גבינת פטה מפוררת
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
חופן עירית קצוצה דק
1 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
מעט שמן זית לשימון התבנית
משרים את המצות – שוברים את המצות לחתיכות ומשרים אותן בקערה עם מים פושרים למשך כ-5 דקות, עד שהן מתרככות. סוחטים היטב מכל הנוזלים.
מערבבים את הבלילה – בקערה גדולה מערבבים את המצות הסחוטות עם הביצים, גבינת הפטה, עשבי התיבול, השום והתבלינים.
מכינים את המאפינס – משמנים תבנית מאפינס בשמן זית וממלאים כל שקע עד 3/4 גובה.
אופים – מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים יפה מלמעלה.
מגישים חם – אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה ולזלף מעט שמן זית מעל.
אפשר להוסיף זיתים קצוצים לתערובת – זה מוסיף טוויסט ים-תיכוני מושלם.
אם אוהבים חריף – הוסיפו מעט פתיתי צ'ילי יבשים לבלילה.
ניתן להחליף את גבינת הפטה בגבינת עיזים או אפילו בגבינה בולגרית.