מתכונים לפסח
4 ביצים (בטמפרטורת החדר)
¾ כוס סוכר (אפשר גם סוכר חום בהיר או סוכר קוקוס)
½ כוס שמן (קנולה או שמן קוקוס מומס)
גרידה מלימון שלם או שניים
⅓ כוס מיץ לימון סחוט טרי
½ כוס קמח שקדים
½ כוס קמח תפוחי אדמה
½ כוס קוקוס טחון דק (לא פתיתים גסים)
1 כפית אבקת אפייה כשרה לפסח
קורט מלח
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס אבקת סוכר (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה)
קוקוס טחון לקישוט
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים אותה קלות.
בקערה גדולה טורפים ביצים עם הסוכר במשך 2–3 דקות, עד שהתערובת בהירה ותפוחה. אפשר להשתמש במיקסר ידני או מטרפה רגילה.
מוסיפים את השמן, גרידת הלימון ומיץ הלימון. מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את קמח השקדים, קמח תפוחי האדמה, הקוקוס, אבקת האפייה והמלח. מערבבים היטב עד שהבלילה אחידה. הבלילה תהיה מעט נוזלית וזה תקין.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35–40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. חשוב לא לאפות יותר מדי כדי לשמור על רכות ולחות.
אם מכינים את הציפוי – בזמן שהעוגה עדיין חמה, מערבבים את מיץ הלימון עם אבקת הסוכר ושופכים בעדינות מעל. הציפוי נספג בעוגה ומוסיף עסיסיות וטעם לימוני מרענן.
מקררים לחלוטין לפני שחותכים. אם רוצים, מפזרים מעל קוקוס טחון או מקשטים בפרוסות לימון דקיקות.
מי שרוצה עוגה עם ניחוח מעט שונה יכול להוסיף חצי כפית מי ורדים או תמצית וניל טבעית. זה נותן עומק וטוויסט מעניין בטעמים.
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו