מתכונים פשטידות
(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או מלבנית בינונית)
מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול (או לבן), פרוס דק
2 שיני שום כתושות
400 גרם פטריות טריות פרוסות – שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי או תערובת
חופן עלי טימין טריים או חצי כפית טימין יבש
3 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה/לבישול (אפשר גם יוגורט טבעי או שמנת צמחית)
חצי כוס גבינה לבנה (5%-9%)
שליש כוס גבינה צהובה מגוררת
3 כפות קמח
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
אופן ההכנה:
במחבת רחבה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומשחים מעט – בערך 10 דקות.
מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים חצי דקה ואז מוסיפים את הפטריות והטימין.
ממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות מקבלות גוון זהוב וריח משכר. זה לוקח 10–15 דקות. מניחים בצד להתקררות קלה.
בקערה טורפים ביצים, מוסיפים שמנת, גבינה לבנה, גבינה צהובה, קמח ותבלינים. מערבבים היטב.
מוסיפים את תערובת הפטריות ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
משמנים תבנית, יוצקים את הבלילה ומיישרים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35–40 דקות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה.
הגשה:
מצוינת חמה, אבל משתבחת כשהיא פושרת. מושלמת ליד סלט עלים עם ויניגרט לימוני, או עם קישואים מאודים בצד. אפשר להגיש גם כמנה חגיגית בארוחת חלבית או כבסיס לבראנץ' מושקע.
טיפ של בית:
רוצה לשדרג? הוסיפי לתערובת הפטריות גם מעט גבינת עיזים או פרוסות זיתים שחורים – זה מוסיף עומק טעם ועניין.
ולגרסה פרווה – אפשר להשתמש בשמנת סויה וגבינות טבעוניות, יוצא נהדר גם כן.
שעות אחרונות - השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו