מתכונים סלטים
ראש כרובית בינוני-גדול, שטוף ומיובש
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק (אפשר גם לערבב עם כוסברה)
חצי כוס נענע טרייה קצוצה
2–3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
חצי כוס גרגרי רימון (טריים או קפואים ומופשרים)
מיץ מלימון אחד גדול (או יותר, לפי הטעם)
3 כפות שמן זית איכותי
מלח דק לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי (אופציונלי)
מכינים את הכרובית
חותכים את הכרובית לפרחים ומעבירים למעבד מזון. טוחנים בפולסים עד שמתקבל מרקם המזכיר קוסקוס – פירורים קטנים ואווריריים. חשוב לא לטחון יתר על המידה כדי להימנע ממחית.
מרכיבים את הסלט
מעבירים את הכרובית הקצוצה לקערה רחבה. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, הבצל הירוק וגרגרי הרימון.
מתבלים
מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, מלח (ולפי הצורך גם פלפל שחור). מערבבים בעדינות כדי לשמור על המרקם.
מניחים לסלט להתמזג
נותנים לו לעמוד כ־15–20 דקות לפני ההגשה. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר – הסלט רק משתבח עם הזמן.
אפשר להוסיף שקדים פרוסים קלויים או אגוזי מלך לקראנצ'יות עדינה.
אם אוהבים ניחוחות חזקים יותר, אפשר לגרר פנימה קליפת לימון (זסט) דקיקה.
נהדר כליווי לדגים, קציצות ירק, או כמנת פתיחה קלילה ומרעננת בסעודת החג.
הסלט הזה נולד מתוך געגוע לפשטות של פעם, אבל עם רצון לרענן את שולחן החג. הוא צבעוני, נעים לעין, וכל ביס מזכיר שלפעמים – הדברים הכי פשוטים הם גם הכי מרגשים. ובעיקר – הוא נותן מקום של כבוד לירקות עצמם, בלי מסכות ובלי תחליפים מסובכים.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו