רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

במיוחד לליל הסדר: חרוסת ביתית לכורך – כזו שלא יוותרו עליה גם בשולחן עורך
(צילום: Efrat shine/shutterstock)

מתכונים לפסח

במיוחד לליל הסדר: חרוסת ביתית לכורך – כזו שלא יוותרו עליה גם בשולחן עורך

מתכון לחרוסת רכה, מתובלת ועשירה בטעמים – תמרים, תפוח, אגוזים, סילאן ויין מתוק. מתאימה לכורך, אבל טעימה כל כך שיגישו אותה גם עם כפית

דוד שריקי
הוספת תגובה
00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
במיוחד לליל הסדר: חרוסת ביתית לכורך – כזו שלא יוותרו עליה גם בשולחן עורך
(צילום: Efrat shine/shutterstock)
אא

מרכיבים:

10 תמרים מג'הול רכים, מגולענים

1 תפוח עץ גדול (רצוי מסוג חמוץ כמו גרנד סמיט), קלוף ומגורר בפומפייה

1⁄2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

1⁄4 כוס שקדים טחונים (או טחינה גולמית למרקם עשיר יותר – לפי המסורת התימנית)

1⁄3 כוס יין אדום מתוק (אפשר תירוש לילדים)

1⁄2 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן טחונה (לא חובה, אך מוסיף עומק)

כף סילאן (להדגשת המתיקות – אפשר גם דבש)

אופן ההכנה:

  1. מניחים את התמרים בקערה ומכסים במים חמים ל-10 דקות לריכוך. מסננים וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת מחית חלקה. אם צריך, מוסיפים כף או שתיים מהמים החמים כדי לעזור לטחינה.
  2. מעבירים את מחית התמרים לקערה ומוסיפים את התפוח המגורר, האגוזים הקצוצים, השקדים הטחונים, הסילאן והתבלינים.
  3. יוצקים את היין בהדרגה ומערבבים – עד שמתקבל מרקם סמיך אך לא יבש. החרוסת צריכה "להחזיק" את עצמה, אבל להיות רכה ונמרחת.
  4. טועמים, מאזנים תיבול – אפשר להוסיף עוד קינמון, עוד יין או סילאן לפי הצורך.
  5. שומרים בצנצנת סגורה במקרר – עד שבוע. טעמה משתבח מיום ליום.

הגשה:

מגישים בקערית קטנה לצד המצה והמרור, עם כף קטנה – כי מספיק מעט ממנה כדי להעיר את כל הצלחת. אפשר לפזר מעט אגוזים גרוסים מעל לקישוט חגיגי.

טיפ מסורתי:

אם רוצים להעניק לחרוסת עומק של ממש – אפשר להוסיף לה טיפה חומץ בלסמי או גרגרי גראנד ריזן מיובשים (ענבים כהים מתוקים).

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב