רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

מחפשים מה לשים על המצה? שלושת הממרחים האלה יעשו לכם את החג
(צילום: shutterstock)

מתכונים לפסח

מחפשים מה לשים על המצה? שלושת הממרחים האלה יעשו לכם את החג

הנה שלושה ממרחים ביתיים למצה – כל אחד עם אופי אחר: אחד קלאסי ומנחם, אחד עשיר ומתובל, ואחד רענן ובריא. כולם קלים להכנה, טעימים בטירוף, ויעשו לך חשק לקחת עוד מצה… ועוד אחת

דוד שריקי
הוספת תגובה
מחפשים מה לשים על המצה? שלושת הממרחים האלה יעשו לכם את החג
(צילום: shutterstock)
אא

ממרח ביצים קלאסי עם בצל מטוגן

מרכיבים:

  • 4 ביצים קשות

  • 1 בצל גדול קצוץ דק

  • 2 כפות שמן (זית או קנולה)

  • 1 כפית חרדל דיז'ון (רשות)

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן על אש בינונית עד שהוא זהוב וקרמלי. בינתיים מועכים את הביצים בקערה. מוסיפים את הבצל המטוגן (כולל השמן), החרדל, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שמתקבל ממרח עשיר ואחיד. הכי טעים כשהוא טרי, אבל גם אחרי לילה במקרר – הוא נהדר.

 

ממרח אבוקדו חריף עם שום ולימון

מרכיבים:

אופן ההכנה: מועכים את האבוקדו עם מזלג, מוסיפים את השום, הלימון, שמן הזית, הצ'ילי והמלח. מערבבים עד למרקם רצוי – אפשר להשאיר גושי אבוקדו קטנים למרקם מעניין. מומלץ לטעום ולהתאים את רמת החריפות לפי הטעם האישי.

 

ממרח בטטה וקוקוס מתקתק

מרכיבים:

  • בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות

  • 2 כפות קרם קוקוס (או חלב קוקוס סמיך)

  • חצי כפית קינמון

  • קמצוץ אגוז מוסקט (רשות)

  • קורט מלח

  • כפית דבש או סילאן (אם רוצים נגיעה מתקתקה נוספת – לוודא שהם כשרים לפסח)

אופן ההכנה: מאדים או מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה מאוד. טוחנים אותה עם שאר המרכיבים עד שמתקבל ממרח חלק, קרמי ובעל צבע כתום מהפנט. אפשר להגיש חמים או קר. מתאים גם כקינוח עדין, וגם כתוספת למצה עם שכבת גבינה לבנה או יוגורט.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב