מתכונים לפסח
4 ביצים קשות
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן (זית או קנולה)
1 כפית חרדל דיז'ון (רשות)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה: מטגנים את הבצל בשמן על אש בינונית עד שהוא זהוב וקרמלי. בינתיים מועכים את הביצים בקערה. מוסיפים את הבצל המטוגן (כולל השמן), החרדל, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שמתקבל ממרח עשיר ואחיד. הכי טעים כשהוא טרי, אבל גם אחרי לילה במקרר – הוא נהדר.
אבוקדו בשל
שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
כפית שמן זית
קמצוץ פלפל צ'ילי יבש או מעט סחוג
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה: מועכים את האבוקדו עם מזלג, מוסיפים את השום, הלימון, שמן הזית, הצ'ילי והמלח. מערבבים עד למרקם רצוי – אפשר להשאיר גושי אבוקדו קטנים למרקם מעניין. מומלץ לטעום ולהתאים את רמת החריפות לפי הטעם האישי.
בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
2 כפות קרם קוקוס (או חלב קוקוס סמיך)
חצי כפית קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט (רשות)
קורט מלח
כפית דבש או סילאן (אם רוצים נגיעה מתקתקה נוספת – לוודא שהם כשרים לפסח)
אופן ההכנה: מאדים או מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה מאוד. טוחנים אותה עם שאר המרכיבים עד שמתקבל ממרח חלק, קרמי ובעל צבע כתום מהפנט. אפשר להגיש חמים או קר. מתאים גם כקינוח עדין, וגם כתוספת למצה עם שכבת גבינה לבנה או יוגורט.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו