מתכונים ואוכל
נתח שייטל או סינטה שלם – כ-1.5 ק"ג
3 כפות חרדל גרגרים
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 כפות דבש טבעי
3 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח גס
½ כפית פלפל שחור גרוס
מעט רוזמרין טרי קצוץ (או טימין)
4 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות לעיגולים בעובי של כ-1.5 ס"מ
2 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור
קורט קינמון (אופציונלי – מוסיף עומק נהדר)
בקערית קטנה מערבבים את החרדלים, הדבש, שמן הזית, השום, המלח, הפלפל והרוזמרין עד לקבלת מרקם אחיד.
מעסים את נתח הבשר מכל צדדיו בתערובת, ומניחים בתבנית.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-6 שעות לפחות, ועדיף למשך הלילה לספיגת טעמים מיטבית.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית על נייר אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים במלח, פלפל וקורט קינמון אם אוהבים.
קולים במשך כ-30 דקות עד שהן רכות וזהובות בקצוות.
מוציאים את הרוסט מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה.
מחממים תנור ל-220 מעלות, וצולים את הרוסט כ-15 דקות לצריבה ראשונית.
מנמיכים את החום ל-170 מעלות, וממשיכים לצלות כ-40–50 דקות נוספות, תלוי בעובי ובמידת העשייה הרצויה. לבשר בדרגת מדיום, חום פנימי של 58 מעלות הוא אידיאלי.
לאחר הצלייה, מניחים לבשר לנוח מכוסה קלות בנייר אלומיניום למשך 15 דקות לפני פריסה – זה שלב חשוב לשמירה על עסיסיות.
מסדרים את הבטטות הקלויות על מגש או צלחת הגשה רחבה. פורסים את הרוסט לפרוסות דקות, ומניחים אותן מעל הבטטות. ניתן לזלף מעל מעט מנוזלי הצלייה ולהוסיף קישוט של עשבי תיבול טריים – רוזמרין, טימין או פטרוזיליה קצוצה.
אם נשאר – אל תמהרו לשמור בפריזר. שאריות הרוסט מעולות בכריך פסחי, עם חרדל וירקות, או פרוסות דקות בתוך סלט ירקות עשיר.
רוצה מתכון לקינוח שילווה את המנה הזו? או אולי מנה ראשונה שתאזן את העושר של הרוסט? אשמח להכין גם את זה.
רוצים לקבל חיזוקים, סגולות ועדכונים כל יום? הצטרפו לקבוצה השקטה שלנו בוואטסאפ! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו