חדשות
מחקר שהתפרסם בכתב העת Nature, חושף כי עד לשנת 2100, כ-5.5 מיליאד בני אדם עלולים להיפגע, כתוצאה מחשיפה למים מזוהמים. במהלך המחקר ביצעו החוקרים מיפוי לאיכות המים בעולם באמצעות חזונות שונים, שכולם הצביעו על כך שאזור אפריקה, דרומית לסהרה, צפוי להיות בין האזורים שייפגעו הכי הרבה.
טפאדזווה מבהאודי, חוקר שינויי אקלים וביטחון תזונתי באוניברסיטת דרבן שבדרום אפריקה, הסביר כי: "ניתוח זמני ומרחבי של מה שהיה עד כה עדות אנקדוטלית לגבי איכות המים באפריקה שמדרום לסהרה".
ג'ושוע אדוקפיי, חוקר ניהול איכות מים באוניברסיטת ונדה שבדרום אפריקה, חיזק את הדברים וציין כי אם לא יושקעו משאבים לצורך טיפול בתשתיות המים, "אנחנו בהחלט יושבים על פצצת זמן".
באו"ם מעריכים כי כבר כיום, נאבקים בערך שני מיליארד בני אדם על חיפוש מקורות למי שתייה נקיים. זיהום המים הגדול ביותר שנרשם בעשורים האחרונים, היה דווקא באזור האוקיינוס השקט ובמזרח אסיה, בשל גידול באוכלוסייה ובתעשייה, שצמצם משמעותית את מקורות המים, בשל ביקוש גבוה ותשתיות לקויות.
על מנת לחזות את מצב זיהום המים העתידי, החוקרים בנו מודל חדש באמצעות שימוש במודלים קיימים המסייעים בניתוח איכות המים בעולם. במודל החדש, המנתח את איכות המים בין השנים 2005-2100, נבחנו שלושה תרחישי אקלים שונים בעתיד על פי גורמים חברתיים מגוונים. על פי הממצאים, המים המזוהמים עם האיכות הירודה ביותר, צפויים להתגלות במדינות בדרום אמריקה ובאפריקה שמדרום לסהרה, היכן שהכלכלה לא יציבה. מדינות עשירות יוכלו לטפל במים באופן מייטבי ולצמצם משמעותית את רמות המזהמם האורגניים. גם באזורי דרום אסיה, המזרח התיכון וצפון אפריקה איכות המים הולכת ופוחתת, ומעמידה את התושבים בסיכון מפני זיהום.