חדשות
מחקר חדש מזהיר מפני מחזור של שמן לטיגון.
המחקר, שבוצע על ידי משרד הבריאות האמריקני ותוצאותיו פורסמו על ידי האיגוד האמריקני לאלצהיימר, בדק שבעה מיליון מבוגרים בני 65 ומעלה בארצות הברית, ומצא כי יש קשר ישיר בין צריכה של שמן מטוגן שהשתמשו בו כמה פעמים, לבין ניוון שרירים, אלצהיימר, ניוון עצבי ועוד.
תקציר המחקר הוצג השנה במפגש שנתי של האגודה האמריקנית לביוכימיה וביולוגיה מולקולרית, ופורסם במוסף הוירטואלי Journal of Biological Chemistry. זו גם הסיבה אגב שצריכה של ג'אנק פוד כדוגמת פלאפל וצ'יפס שנקנים במסעדות בחוץ, מעלה את הסיכון ללקות במחלות שהוזכרו במחקר.
"המחקר מצביע על כך ששמן שחומם מחדש עלול להגביר שיבושים בציר כבד-מעי-מוח, שהוא חיוני לשמירה על איזון פיזיולוגי", מסבירים החוקרים ומזהירים מפני השימוש החוזר בשמן שכבר טיגנתם בו, או קנייה של אוכל מוכן שטוגן בשמן 'ממוחזר'.