בריאות
מחקרים רבים בדקו איך לפתח בשר במעבדות ולמצוא תחליפים ירוקים למאכלים השונים. אחד הכיוונים בתחום, הוא הפקת חלבונים מחרקים.
ד"ר עדי גלעד, וטרינרית ותזונאית, התחילה לשלב חלבונים של זבוב החייל השחור במזון הכלבים שלה, בגלל שגידולו אקולוגי ויעיל יותר מגידול חיות משק אחרות, הוא גורם לפחות פליטות של גזי חממה, צורך פחות מים ובעיקר נמצא כמקור חלבון ושומן בריאים עבור כלבים.
חלבון ה-BSF, המופק מהזבוב החייל השחור, נחשב לחלבון העתיד, כאמור. הוא נחשב להיפואלרגני, קל לעיכול, ומתאים גם לכלבים ללא רגישות למזון.
ד"ר גלעד: "בשנים האחרונות יש מגמה משמעותית מאד של שינוי ביחס לבעלי החיים שאנו מגדלים, וחלק מהמגמה הזו היא הרצון לתת לחיות את האוכל הכי טוב. ממילא כל טרנד בריא באוכל של בני אדם עובר גם למאכלים של בעלי חיים. שמים לב יותר למזון טבעי, טרי, עם כל אבות המזון.
"בנוסף למגמה הזו בעתיד הרחוק, אוכלוסיית העולם סביב 2050 תהיה מעל תשעה מיליארד בני אדם, שיצטרכו אוכל. כל העולם המדעי מדבר על קושי במציאת מקורות מזון לבני אדם, ובטח במקורות מזון מן החי. האכלת פרות או עופות דורשת בעצמה מזון, והתעשייה הזו בעייתית מבחינה אקולוגית, מבחינת שטח, מבחינת מזון ומבחינת כמות המים. זו תעשייה מזהמת מאד שפולטת גזי חממה."