בריאות
ע"פ הרמב"ם ישנם מאכלים המזיקים לאדם ומומלץ להתרחק מהם. הרמב"ם מדרג את המאכלים האלה לפי מספר דרגות – מאכל שלא כדאי לאכול לעולם, מאכל שלא נורא לאכול מדי פעם, אך מומלץ לא להפריז בצריכתו, ומאכלים שטוב ובריא מאוד לאכול.
מאכלים שלשיטת הרמב"ם שלא כדאי לצרוך:
הדגים הגדולים המלוחים הישנים – בעבר נהגו למלוח את הדג על מנת לשמר אותו כדי שלא יתקלקל מפני שלא היו מקררים, את זה ממליץ הרמב"ם לא לאכול מפני שזה לא בריא.
הגבינה המלוחה הישנה – גבינה מלוחה שעבר עליה הרבה זמן גם היא לא בריאה ואסורה למאכל.
הכמהין והפטריות – אנשים נוהגים לאכול פטריות ולהתענג עליהן, ע"פ הרמב"ם פטריות לא בריאות למאכל. בל נשכח שלמעשה פטריה היא סוג של עובש ולכן אפשר להבין את ההיגיון. פטרייה היא גם היחידה שצומחת באדמה, ולמרות זאת ברכתה "שהכל" מפני שהיא נחשבת לעובש ולא לפרי אדמה. על כל פנים גם מפטריות מומלץ להימנע לשיטת הרמב"ם.
יין מגת – גת זה המקום בו דורכים את הענבים. מדובר ביין שהחל בתהליך תסיסה של ארבעים יום, אך לא סיים אותו, יין כזה הוא לא בריא ומומלץ לא לשתות אותו.
תבשיל ששהה עד שנדף ריחו וכל מאכל שריחו רע – כל אלו הם כסם מוות לגוף. כיום אנו מודעים לעובדה שאוכל מקולקל מלא בחיידקים, מה שלא ידעו אז בעולם המדע. אם כן, ע"פ הרמב"ם מאכל שמריח לא טוב לא יאכל האדם.
ממשיך הרמב"ם וכותב שיש מאכלים מזיקים, אך לא כמו המאכלים הקודמים אלא ברמה פחותה יותר, ועל כן מומלץ לצרוך אותם, אם כי לא באופן מוגזם, כמו למשל: קולה, מאכלים עתירי פחמימות, גלידות ומאכלים מתועשים. אין בעיה עם כך מדי פעם אך לא בהגזמה.