בריאות
פרי התאנה, כמו גם עלי הפרי - יעילים מאוד ועתירים בסגולות רפואיות. פרי התאנה יעיל בהסדרת מערכת העיכול, בריפוי אנמיה ומחלות לב. חלב הפרי יעיל לטיפול ביבלות ובפצעים. חליטת עלי תאנה יעילה מאוד בהורדת סוכר אצל חולי סוכרת, בהקלה על כאבי טחורים, עצירות ובהקלה על תופעות כמו גלי חום בגיל המעבר. עלי תאנה ניתן לקטוף מכל עץ ולהכין מהם חליטות ומאכלים טעימים.
מתכון לעלי תאנה ממולאים
מצרכים
לפחות עשרה עלי תאנה
למלית:
רבע כוס שמן
כוס וחצי אורז
בצל גדול מטוגן
כוס עדשים שחורות שהושרו במים מבעוד מועד
חופן פטרוזיליה
לתיבול: מלח ופלפל לפי הטעם, חצי כפית כורכום, כף מרק עוף - או כל תיבול שאתם אוהבים באורז
לרוטב:
שתי כפות שמן
חצי בצל מטוגן
שתי שיני שום קצוצות
עגבנייה מגורדת
כף וחצי רסק עגבניות
חצי כוס מים (הוסיפו עוד מים בעת הצורך)
תיבול: מלח ופלפל לפי הטעם, כף גדושה סוכר (לנטרול החמיצות של העגבניות והרסק),כף פפריקה ורבע כפית מרק עוף
אופן ההכנה
עלים - בשלב הראשון קטפו מעץ תאנה עלי תאנה "צעירים" - כלומר לא מקומטים, ובדקו שאין בהם חורים המעידים על חלזונות שנגסו בהם.
שטפו את העלים היטב תחת הברז משני הצדדים וסחטו אותם מעודפי המים, חלטו את העלים -הרתיחו סיר עם מים ומעט מלח ובשלו את העלים כעשר דקות
לאחר מכן שפכו את המים והרתיחו במים חדשים פעם נוספת את העלים 5-10 דקות. הוציאו את העלים למים קרים ותנו להם לנוח לשתי דקות.
יבשו את העלים - הניחו על מגבת וטפחו עליהם בעדינות בעזרת מגבת נוספת. כעת העלים מוכנים למילוי
הכנת המלית:
חתכו את הבצל וטגנו ברבע כוס שמן עד להזהבה, הוסיפו את האורז, העדשים והתבלינים וטגנו עוד כדקה.
הוסיפו 3 ורבע כוסות מים רותחים ובשלו על אש נמוכה בערך 20 דקות, עד לריכוך האורז ואידוי המים לחלוטין.
לאחר הכנת המילוי הניחו אחד מעלי התאנה כשחלקו הרחב למטה ובעזרת כף הניחו במרכז הבסיס מעט מהאורז, לאחר שסיימתם למלא את העלים הכינו רוטב
הכנת הרוטב:
בסיר רחב טגנו את הבצל (צריך סיר רחב מספיק שיכיל את העלים הממולאים), עד להזהבה
הוסיפו את העגבנייה המגורדת ואת הרסק והתבלינים, ערבבו הכל והוסיפו את המים.
צמצמו את הרוטב והוסיפו את העלים הממולאים
בשלו כעשר דקות על אש נמוכה עד לריכוך העלים לחלוטין, ובתיאבון.
עלי תאנה ממולאים: איפה אפשר לקנות עלי תאנה | הרב מאיר בראל: האם צריך לברור אורז?