אוהבים אפונה? אתם חייבים לקרוא את זה
קרדיט: canva

בריאות

אוהבים אפונה? אתם חייבים לקרוא את זה

אוהבים אפונה ירוקה - קפואה או טרייה? אין לכם מושג כמה היא בריאה לכם
מנחם גלזר
תגובה אחת
אוהבים אפונה? אתם חייבים לקרוא את זה
קרדיט: canva
אא

אפונה קפואה מכילה בדרך כלל רק מרכיב אחד: אפונה. האפונה נקצרת בשיא הטריות ולאחר מכן מוקפאת במהירות כדי לשמר את הטעם, המרקם והרכיבים התזונתיים שלה. בשקית אפונה קפואה בדרך כלל אין תוספים או חומרים משמרים, מה שהופך אותם לאופציה בריאה ונוחה.

עשיר בחומרים מזינים

אפונה קפואה היא מקור טוב לויטמינים (כגון ויטמין K, C ו-B), מינרלים (כגון ברזל, אבץ ומגנזיום) ונוגדי חמצון החיוניים לכלל בריאות.
 

עשיר בסיבים תזונתיים

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בעיכול, לקדם מעיים בריאים ולסייע בניהול וירידה במשקל.
 

עשירה בחלבון

אפונה היא מקור חלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת עבור צמחונים וטבעונים כדי לענות על צורכי החלבון שלהם.
 

דל קלוריות

אפונה דלה יחסית בקלוריות אך עשירה בחומרים מזינים, מה שהופך אותה לבחירה טובה למי שמחפש לשמור על משקל תקין.

 

בריאות הלב

תכולת הסיבים הגבוהה באפונה יכולה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול, ולהפחית את הסיכון למחלות לב.

 

תכונות נוגדות חמצון

אפונה מכילה נוגדי חמצון כמו פלבנואידים וקרוטנואידים המסייעים בהגנה על התאים מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים, ועשויים להפחית את הסיכון למחלות כרוניות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי