בריאות
אפונה קפואה מכילה בדרך כלל רק מרכיב אחד: אפונה. האפונה נקצרת בשיא הטריות ולאחר מכן מוקפאת במהירות כדי לשמר את הטעם, המרקם והרכיבים התזונתיים שלה. בשקית אפונה קפואה בדרך כלל אין תוספים או חומרים משמרים, מה שהופך אותם לאופציה בריאה ונוחה.
אפונה קפואה היא מקור טוב לויטמינים (כגון ויטמין K, C ו-B), מינרלים (כגון ברזל, אבץ ומגנזיום) ונוגדי חמצון החיוניים לכלל בריאות.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בעיכול, לקדם מעיים בריאים ולסייע בניהול וירידה במשקל.
אפונה היא מקור חלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת עבור צמחונים וטבעונים כדי לענות על צורכי החלבון שלהם.
אפונה דלה יחסית בקלוריות אך עשירה בחומרים מזינים, מה שהופך אותה לבחירה טובה למי שמחפש לשמור על משקל תקין.
תכולת הסיבים הגבוהה באפונה יכולה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול, ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
אפונה מכילה נוגדי חמצון כמו פלבנואידים וקרוטנואידים המסייעים בהגנה על התאים מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים, ועשויים להפחית את הסיכון למחלות כרוניות.