בריאות
חלבון הוא מרכיב תזונתי חשוב לגוף, במיוחד לבניית שרירים ולתחזוקתם, ומכאן גם החשיבות להרבות בהם מדי יום ביומו, כדי להקנות לגוף את האנרגיה שהוא צריך.
הנה שלושה סוגי מזונות עשירים בחלבון שמהווים 'פצצת' חלבונים יוצאת דופן:
קטניות הן מקור מצוין לחלבון, במיוחד עבור צמחונים וטבעונים. למשל, כוס אחת של עדשים מבושלות מכילה כ-18 גרם חלבון. שעועית וחומוס הם גם מקורות טובים לחלבון, והם מספקים כמות מכובדת של חלבון לכל מנה.
ביצים הן מקור מעולה לחלבון איכותי.
ביצה אחת גדולה מכילה כ-6 גרם חלבון, ואת כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף זקוק להן. בנוסף, ביצים מכילות ויטמינים ומינרלים חשובים כמו ויטמין B12, ריבופלבין וסלניום.
מוצרי חלב הם מקורות טובים לחלבון איכותי.
לדוגמה, גבינת קוטג' מכילה כ-27 גרם חלבון לכל כוס. יוגורט טבעי מכיל כ-10 גרם חלבון למנה של 200 גרם, ותורם גם לחיידקים פרוביוטיים שיכולים לעזור לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
אם אתם מחפשים מקורות חלבון טבעוניים אפשר לשקול גם טופו, סייטן (חלבון חיטה) וקינואה, שהם מקורות חלבון טובים ואיכותיים.