בריאות
חסה היא ירק עלים ירוק המכיל רכיבים תזונתיים חשובים, שנחקר בהקשרים שונים של בריאות. מחקר משנת 2021 שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Journal of Food Science and Technology - מצא כי חסה מכילה רכיבים תזונתיים חשובים ביותר וכן מינרלים חשובים כמו אשלגן ומגנזיום, שתורמים רבות לבריאותנו.
הממצאים המרכזיים של המחקר הם:
1. חסה משפרת את תפקודי מערכת החיסון, הודות לויטמין C הגבוה שבה.
2. חסה תורמת לבריאות העיניים, הודות לויטמין A.
3. בחסה יש נוגדי חמצון כמו בטא-קרוטן שמגנים על הגוף מפני נזקים של רדיקלים חופשיים ותורמים להפחתת הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.
מחקר נוסף שפורסם בכתב העת *Nutrients* בשנת 2020 בחן את השפעת החסה על בריאות מערכת העיכול. הממצאים הראו שחסה עשירה בסיבים תזונתיים, התורמים לשיפור העיכול, למניעת עצירות ולתחושת שובע – מה שעשוי לתרום לתהליכי ירידה במשקל.