מתכונים ואוכל
שום שחור, נעים מאוד.
רובנו אמנם לא מכירים אותו מקרוב, אך השום השחור הוא אחד הדברים הטעימים והבריאים שיש, זאת על אף שהוא עובר תהליך התססה מבוקר בטמפרטורה ולחות גבוהה, למשך מספר שבועות.
השום השחור הוא בעצם שום לבן ורגיל שעובר תהליך כימי שמעניק לו טעם ייחודי, שונה מזה של השום הרגיל. השום השחור נפוץ במטבח הפרסי, אך לא רק. במטבח הקוריאני, היפני והתאילנדי מרבים להשתמש בו לשלל מאכלים, ומשם הוא גם הגיע לשאר העולם.
טעמו של שום שחור שונה מאוד מהעטם החריף של שום טרי. מתארים אותו כשילוב של מתוק ועמוק עם טעמים שמזכירים קרמל, סויה וחומץ בלסמי. המרקם שלו רך וגמיש, ומזכיר את המרקם של פירות יבשים.
מה אפשר לעשות עם שום שחור?
שום שחור מתאים להמון סוגי מאכלים ומוסיף להם עומק וטעם ייחודי. הנה כמה אפשרויות:
1. ממרח – ניתן למעוך שום שחור למריחה על לחם או ערבוב עם שמן זית ליצירת ממרח עשיר.
2. תוספת לתבשילים – מוסיפים לתבשילים כמו רטבים, מרקים, קדרות ומנות ירקות כדי להוסיף טעם מתוק-חריף וייחודי.
3. רוטב לסלט – ניתן לשלב שום שחור ברטבי ויניגרט לסלטים או בתערובות עם סויה וחומץ בלסמי.
4. תיבול בשרים – נהדר במרינדות, בציפויים או כתוספת לסטייקים ובשרים צלויים.
5. תוספת לפסטה ואורז – חתיכות שום שחור מוסיפות צבע וטעם למנות פסטה, ריזוטו ומנות אורז.
שום שחור מתאים לאלו שמחפשים טעמים מתוחכמים ומעניינים ונהנה גם מיתרונות בריאותיים בזכות תהליך התסיסה, שהופך אותו לעשיר בנוגדי חמצון.