מתכונים ואוכל
מצרכים:
- 1 כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר לבחירתכם)
- 1 בננה בשלה
- 2 כפות שיבולת שועל מלאה
- 1 כף חמאת בוטנים טבעית
- 1 כפית דבש
הוראות הכנה:
1. הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר לפי הסדר הבא: חלב סויה, בננה, שיבולת שועל, חמאת בוטנים ודבש[1].
2. טחנו את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
3. מזגו לכוס והגישו מיד.
שייק זה מספק שילוב מאוזן של פחמימות, חלבון ושומנים בריאים. השיבולת שועל תורמת לתחושת שובע ממושכת, הבננה מספקת אנרגיה וויטמינים, וחמאת הבוטנים מוסיפה שומנים בריאים וחלבון[2]. זוהי אפשרות מצוינת לארוחת בוקר מהירה או כארוחת ביניים מזינה.