מתכונים ואוכל
1. שום ודבש - למה זה טוב?
השום מכיל תרכובות אנטי - בקטריאליות ואנטי - ויראליות, כמו אליצין, שמסייעות לחיזוק מערכת החיסון. הדבש, עם תכונותיו האנטי-דלקתיות והמרגיעות, עוזר להרגיע גרון כואב ולמנוע זיהומים.
איך לצרוך?
קצצו שן שום קטנה וערבבו אותה עם כפית דבש. מומלץ לצרוך את השילוב מדי בוקר או בזמן תחילת תסמיני הצטננות.
2. מרק עוף וגזר - למה זה טוב?
מרק עוף הוא "תרופת סבתא" מוכחת שמקל על תסמיני הצטננות בזכות חומצות האמינו שבו המסייעות להפחתת דלקות. הגזר מוסיף בטא-קרוטן, שנמצא יעיל בשמירה על מערכת חיסון חזקה ובריאות הרקמות.
איך לצרוך?
בשלו מרק עוף עם חתיכות גזר, והוסיפו ירקות נוספים כמו סלרי ובצל לתוספת טעם וערכים תזונתיים.
3. יוגורט טבעי ופירות יער - למה זה טוב?
היוגורט מכיל פרוביוטיקה, חיידקים טובים שתומכים במערכת העיכול ומחזקים את המערכת החיסונית. פירות יער, במיוחד אוכמניות וחמוציות, עשירים בנוגדי חמצון כמו ויטמין C ופוליפנולים, שמסייעים במלחמה ברדיקלים חופשיים.
איך לצרוך?
ערבבו כוס יוגורט טבעי עם חופן פירות יער טריים או קפואים, והוסיפו מעט דבש או שיבולת שועל לתוספת טעם ובריאות.
שילובי המזון האלו משלבים רכיבים טבעיים שמחזקים את מערכת החיסון, נלחמים בדלקות ושומרים על גופכם חזק ובריא לאורך החורף. הקפידו לשלב אותם בתפריט שלכם ותחוו עונה קרירה עם פחות תסמיני מחלה.