סיר בורגול "של השמחות" משלושה רכיבים
(צילום: pixabay)

מתכונים ואוכל

סיר בורגול "של השמחות" משלושה רכיבים

הבורגול הוא דגן עשיר בוויטמינים מקבוצת B, סידן וברזל, והוא תוספת נהדרת למנות שונות כמו סלטים ותבשילים. הנה כמה עובדות עליו שלא תרצו לפספס    
מנחם גלזר
הוספת תגובה
סיר בורגול "של השמחות" משלושה רכיבים
(צילום: pixabay)
אא

בורגול מורכב מרכיבים בסיסיים אלה:

1. חיטה מלאה: הבורגול עשוי מחיטה מלאה שנוקתה ועברה עיבוד מיוחד

יתרונות של חיטה מלאה: חיטה מלאה היא מקור עשיר בסיבים תזונתיים, שמהווים תפקיד מרכזי בשיפור תפקוד מערכת העיכול. בניגוד לחיטה מעובדת, שמוסרת ממנה הקליפה (הסובין), חיטה מלאה מכילה את כל חלקי הגרעין: הסובין, הנבט והאנדוספרם, המספקים מגוון רכיבים תזונתיים חיוניים.

הסיבים שבחיטה מלאה מסייעים בקידום פעילות מעיים סדירה, מונעים עצירות ומשפרים את תחושת השובע. בנוסף, הם מעודדים צמיחה של חיידקים טובים במעי, שמחזקת את הבריאות הכללית של מערכת העיכול.מעבר לכך, הסיבים גם תורמים לאיזון רמות הסוכר בדם, מאטים את ספיגת הפחמימות בגוף ועוזרים לשמור על רמות אנרגיה יציבות לאורך זמן.

שורה תחתונה: שילוב של חיטה מלאה בתפריט היומי יכול לשפר את תפקוד מערכת העיכול, להגן מפני בעיות עיכול ולהבטיח תחושת שובע ובריאות לאורך זמן.

2. מים: בתהליך ההכנה, מבשלים את הבורגול עם מים. למשל, יחס של כוס בורגול ל-2 כוסות מים.

3. מלח: מוסיפים כחצי כפית מלח בעת בישול הבורגול כדי לתת טעם.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי