מרכיבים (ל-4 מנות): 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות. 1 כוס אפונה ירוקה (טרייה או קפואה). 2 כפות שמן זית או שמן צמחי. 1 בצל קטן, קצוץ דק. 2 שיני שום כתושות. 1 כף רסק עגבניות. 1 כוס חלב שקדים, מים או ציר ירקות (לבחירה). 1 כף סילאן (או דבש). 1 כפית פפריקה מתוקה. 1/2 כפית כמון. מלח ופלפל לפי הטעם. חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט). אופן ההכנה: טיגון הבסיס: חממו את שמן הזית בסיר רחב. טגנו את הבצל עד שהוא שקוף ורך, כ-5 דקות. הוסיפו את השום הכתוש ורסק העגבניות, וערבבו למשך דקה נוספת. הוספת הבטטה:המלצות נוספות