רוצים לקבל את כל עדכוני החדשות הכי חמים?

אוהבים אפונה? אין סיכוי שאתם לא מנסים את המתכון הזה 
(צילום: iuliia_n/shutterstock)

מתכונים ואוכל

אוהבים אפונה? אין סיכוי שאתם לא מנסים את המתכון הזה 

תבשיל שמאגד בתוכו כמה מיני מזון הוא תמיד טוב בחורף, אבל הסיר הזה טעים במיוחד: אפונה, שומר ועוף כמו 'בבית של סבתא' 

מנחם גלזר
הוספת תגובה
אוהבים אפונה? אין סיכוי שאתם לא מנסים את המתכון הזה 
(צילום: iuliia_n/shutterstock)
אא

מצרכים:

4 שוקיים נקיות מעור
2 בצלים גדולים, קצוצים
2 גבעולי שומר, קצוצים
1 כוס אפונה טרייה או קפואה
3 שיניים שום, כתושות
1 לימון, מיץ וקליפה מגוררת
1 כוס מרק עוף
1/2 כוס יין לבן יבש (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית

הוראות הכנה:

חימום השמן:
בסיר גדול, חממו מעט שמן זית וטגנו את הבצל והשום עד שהם מתרככים.

צריבת העוף:
הוסיפו את חתיכות העוף וצרבו מכל הצדדים עד שהן משחימות.

הוספת השומר והנוזלים:
הוסיפו את השומר הקצוץ וטגנו יחד עם העוף כמה דקות. לאחר מכן, הוסיפו את מיץ הלימון, קליפת הלימון, היין ומרק העוף.

בישול:
תבלו במלח ופלפל, כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה כ-40 דקות. חמש דקות לפני שמסיימים את הבישול, הוסיפו את האפונה.

הגישו חם, ניתן להוסיף לצד המנה אורז לבן, פירה או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי
עכשיו בשידור: אמונה ושמחה
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב