בריאות
שתיית מים עם חומץ הוא 'טרנד' שנכנס אל העולם בצעקה, וכנראה לא הולך לעזוב אותו במהרה. היתרונות הבולטים שלו הם:שיפור עיכול
חומץ תפוחים עשוי לעזור בהגברת ייצור מיצי הקיבה, מה שמקל על עיכול המזון. יש הטוענים כי שתייתו עוזרת למנוע תחושת נפיחות ושיפור ספיגת חומרים מזינים.
ויסות רמות הסוכר בדם:
מחקרים מראים שחומץ תפוחים עשוי לסייע באיזון רמות הסוכר בדם על ידי שיפור הרגישות לאינסולין, במיוחד אצל אנשים עם עמידות לאינסולין או סוכרת סוג 2.
תמיכה בירידה במשקל:
שתיית מים עם חומץ עשויה לתרום לתחושת שובע ולהפחית תיאבון, מה שיכול לסייע בירידה במשקל, כחלק מדיאטה מאוזנת.
שיפור בריאות העור:
חומץ תפוחים ידוע בתכונות האנטי-בקטריאליות והאנטי-דלקתיות שלו. צריכתו עשויה להשפיע לטובה על העור על ידי איזון רמות החומציות בגוף.
חיזוק מערכת החיסון:
חומץ תפוחים מכיל חומרים נוגדי חמצון וחומצה אצטית, שיכולים לתרום לחיזוק מערכת החיסון ולהפחתת דלקות.
עם זאת, לצד היתרונות הגדולים ישנם גם כמה חסרונות בולטים שכדאי לקחת בחשבון:
חומץ תפוחים הוא אחד החומרים שהכי מזיקים לאמייל של השיניים. החומציות שלו יכולה בקלות לגרות את הקיבה ולגרום לצרבת, וצריכה מוגזמת שלו יכולה לגרום לחוסר אשלגן בגוף - שעמו יגיעו לרוב חולשה ועייפות.
אז איך נכון לצרוך את המשקה הזה?
על ידי דילול של כפית עד שתיים בכוס מים גדולה יחסית, ולשתות את המשקה לפני כל ארוחה שתבוא אל פיכם.