בריאות
תסמונת המעי הרגיז (IBS) היא הפרעה כרונית במערכת העיכול הגורמת לתסמינים כמו כאבי בטן, גזים, נפיחות, ושלשולים או עצירות. אחד הגורמים המרכזיים להחמרת התסמינים הוא סוגי מזון מסוימים, ולכן אנשים עם מעי רגיז צריכים להקפיד על תזונה מותאמת.
מזונות עתירי שומן
מאכלים כמו מזון מטוגן, גבינות שמנות, חמאה ומאפים שומניים מגבירים את התכווצויות המעיים ועלולים לגרום להחמרת התסמינים.
מוצרי חלב
אנשים רבים עם מעי רגיז רגישים ללקטוז, הנמצא בחלב, גבינות ויוגורטים. חוסר היכולת לעכל לקטוז מוביל לגזים, שלשולים וכאבי בטן.
פירות עם פרוקטוז
פירות כמו תפוחים, אגסים, מנגו ודובדבנים מכילים כמויות גבוהות של פרוקטוז, שעלול להחמיר את תסמיני המעי הרגיז.
קטניות
שעועית, עדשים, חומוס ופול מכילים סיבים מסיסים שעלולים לגרום לנפיחות ולתחושת אי נוחות.
מזונות עשירים בגלוטן
למרות שרוב הסובלים ממעי רגיז אינם צליאקים, גלוטן המצוי בלחם, פסטה ומאפים רבים עלול להחמיר את המצב עבור חלק מהאנשים.
משקאות מוגזים ומתוקים
משקאות מוגזים מכילים גזים שמגבירים נפיחות, ומשקאות עם סוכר מוסף, כמו מיצים ממותקים או סודה, עלולים לגרום לשלשולים.
ממתיקים מלאכותיים
סורביטול ואספרטיים, הנמצאים במסטיקים, ממתקים ללא סוכר ומשקאות דיאטטיים, ידועים כמחמירים את תסמיני המעי הרגיז.
הקפדה על תזונה נכונה יכולה להפחית משמעותית את תסמיני המעי הרגיז ולשפר את איכות החיים שלכם.