בריאות המזון
מה נאכל היום? שאלה פשוטה, אבל מסתבר שהתשובה עליה לא תמיד כל כך קלה – במיוחד אם אתם מנסים לרדת במשקל. הנה סיטואציה שמוכרת לכולנו: אתם מחליטים לשמור, לאכול בריא, מחליפים את החטיפים והמתוקים בטחינה, גרנולה, חמאת בוטנים ושוקולד מריר. אבל אז... המשקל תקוע. למה זה קורה? בדיוק בשביל זה ד"ר מאיה רוזמן עושה סדר.
ובואו נגיד את זה ישר – גם המאכלים הכי בריאים יכולים להיות מלכודת קלוריות. אז מה צריך לדעת? יצאנו לבדוק.
טחינה גולמית – בריאות בכף, קלוריות בשפריץ
שום ארוחה ישראלית לא שלמה בלי קצת טחינה. מלאה סידן, ברזל ושומנים טובים, אבל חברים – כפית אחת קטנה, רק כפית, היא 90 קלוריות. מי מאיתנו באמת שם רק כפית? היד נפתחת לבד, ואופס – שתי כפות, שלוש... הסלט הפך לפצצת אנרגיה. אז מה עושים? לוקחים כף מדידה – ודי. שתי כפיות ליום זה המקסימום.
גרנולה – לא כזה תמים
נשמע בריא, מלא שקדים ודגנים, אבל בואו נודה – זה מתוק, זה טעים, וזה גם 400-500 קלוריות ל-100 גרם. פתחתם שקית, טעמתם, חצי נגמר – הלכה הדיאטה. מה עושים? שתי כפות וזהו. אה, ועדיף גרנולה טבעית בלי סוכר מיותר.
ממרח עגבניות מיובשות – לא רק עגבנייה
אתם חושבים שזה ירק – אבל בפועל זה עגבנייה שהורידו לה את המים, הוסיפו שמן, והרבה ממנו. כפית קטנה? 80-100 קלוריות. כריך מלחם קל הופך לבומבה של 500 קלוריות. הפתרון? לבדוק רכיבים, להכין בבית עם קצת שמן.
שוקולד מריר 90% – בריא, אבל לא דיאטטי
שוקולד עם נוגדי חמצון, אחוזי קקאו גבוהים – הכל טוב. אבל 100 גרם זה 600 קלוריות. פתחתם, נשנשתם, חיסלתם – שלום דיאטה. קובייה-שתיים ביום, זה הגבול.
חמאת בוטנים טבעית – בוטנים עם אופי
לכאורה, הכי בריא: בלי תוספות, מלא חלבון ושומן בריא. אבל גם כאן – כפית? 100 קלוריות. כפית ועוד אחת, ועוד קצת... ומה נשאר בצנצנת? כלום. אז מה עושים? מודדים מראש – עד 2 כפות ביום.
אז מה למדנו? בריא זה מעולה, אבל עם עין על הכמות. כי בסוף – גם אוכל טוב צריך להיאכל בחכמה. שבתיאבון!