בריאות המזון
חמאת שקדים או חמאת בוטנים – מה עדיף?
התשובה פשוטה: חמאת שקדים! ומדוע?
שקדים ובוטנים כאחד מכילים כמות רבה של חומצות שומן, אך קיים הבדל מהותי בין סוגיהן. בבוטנים נמצאות חומצות שומן ארוכות יותר בהשוואה לאלו שבשקדים, וככל שחומצות השומן ארוכות יותר, כך הן רגישות יותר לחמצון.
חמצון הוא תהליך של קלקול חומצת השומן והפיכתה למולקולה שלא רק שאינה מועילה, אלא אף מזיקה. שומן שהתחמצן מאיץ תהליכי הזדקנות, עלול לפגוע בפוריות, ולפי חלק מהמחקרים אף מגדיל את הסיכון לסרטן.
לכן עדיפה חמאת שקדים: השומן בשקדים יציב הרבה יותר, והרכבו דומה מאוד לחומצות השומן שבשמן זית. בנוסף, שקדים עשירים במינרלים, סיבים תזונתיים וחלבונים. זהו מזון בריא מאוד שכדאי לשלב באופן קבוע בתזונה.
השימוש בחמאת שקדים גמיש ונוח – כל מתכון המכיל חמאת בוטנים יכול לקבל חמאת שקדים כתחליף בריא. בעת הרכישה, חשוב לבחור צנצנת זכוכית ולא אריזת פלסטיק, כדי למנוע זליגת חלקיקי מיקרופלסטיק למזון. אפשרות נהדרת לשילוב חמאת שקדים בתזונה היא הוספתה לשייק פירות ביתי – כך מקבלים משקה משביע יותר ועשיר במינרלים ובחלבונים.
תהיו בריאים!
השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו