בריאות
למה אנחנו באמת קמים מהספה ועושים ספורט? האם זה באמת רק בשביל הבריאות, או שיש עוד משהו שמניע אותנו לזוז? מחקר חדש מאוניברסיטת תל אביב מצא את התשובה לשאלה הזאת, וזו לא תשובה שציפינו לה. בעזרת כלים של בינה מלאכותית ולמידת מכונה, סרקו החוקרים אלפי פוסטים ברשת החברתית Reddit, וגילו תמונה מפתיעה לגבי המניע האמיתי שלנו לעשות ספורט.
המחקר העלה כי 23.9% מהמשתתפים ציינו שהם עוסקים בספורט כדי לשפר את המראה החיצוני שלהם. רק 18.9% עשו זאת מתוך רצון לשמור על בריאות פיזית, ו-16.9% עסקו בפעילות גופנית למען בריאותם הנפשית. זה אומר שהתמריץ האמיתי לא תמיד קשור לבריאות – הרבה פעמים זה דווקא הרצון להיראות טוב יותר.
החוקרים, בהובלת ד"ר מיכל שמואלי-שויער, ידידיה סילברמן, פרופ' ישראל היילפרין ופרופ' יפתח גפנר, טוענים כי הממצאים הללו חשובים מאוד כי הם מצביעים על פער בין איך אנחנו תופסים את עצמנו לבין מה שבאמת מניע אותנו. "כשהם עונים לשאלונים, אנשים אומרים שהם עושים ספורט בשביל הבריאות, אבל בפועל הם רוצים גוף מחוטב", אומר פרופ' גפנר.
החוקרים גם רצו להבין מה באמת מצליח להניע אותנו להמשיך להתאמן לאורך זמן. הממצאים מצביעים על כך ש-30% מהמשתתפים מצאו שיצירת הרגלים קבועים, כמו להתאמן בשעות מסוימות, היא הדרך הטובה ביותר להתמיד בפעילות גופנית. 13.9% ציינו שהם קבעו לעצמם מטרות ברורות, כמו ירידה במשקל או ריצה למרחק מסוים, ו-12.1% פשוט נהנים מהפעילות עצמה.
בנוסף, 9.7% מהמשתתפים ציינו שהם אוהבים להתאמן בחברותא, 8.9% נעזרים בתכנים מדיה כמו סרטונים ביוטיוב, 2.8% משתמשים באפליקציות ספורט, ו-2.5% התחייבו כספית כדי לשמור על התמדה.
"ההמלצה שלי היא פשוטה: אם רוצים להיות בריאים, צריך להקפיד על הרגלים בריאים", אומר פרופ' גפנר. "הרגלים בריאים הם המפתח להצלחה. במקום להתחיל את היום עם סיגריה, תשתה כוס מים ותרוץ קילומטר. הרגלים יומיומיים זה מה שמחזיק את כל המערכת, וזה מה שיביא אותנו לבריאות לאורך זמן".
אז מה אנחנו לומדים מזה? כדי להניע את הציבור לפעול ולזוז יותר, חשוב לפנות קודם כל לרצון לשפר את המראה החיצוני. כשמבינים את המניע האמיתי של רוב האנשים, אפשר לפתח אסטרטגיות יעילות יותר לשכנע אותם להתחיל ולהתמיד בפעילות גופנית.
ימים אחרונים - השנה לא נותנים להם לחכות - משפחות רבות מצפות לתרומה שלכם לחג הפסח! לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו