בריאות
בתחילת החודש פורסם בהולנד מחקר שנעשה במכון האנדוקריני (חקר ההורמונים) של בית החולים איכילוב, בו נלקחה קבוצת נחקרים שהקפידו על תזונה מסוימת, כתוצאה מכך הם הצליחו להוריד כ–9.4% ממשקל גופם, ואף לשפר את זרימת כלי הדם.
המחקר נעשה ע"י דיאטנים, רופאים אנדוקרינולוגים ומומחי מעבדה ופיזיותרפיה. לאחר התוצאות נמצא קשר בין כמויות האבץ, השומן הרווי, החלבון והניאצים (B3) אותן צרכו קבוצת המחקר, לבין ירידה במשקל וגמישות כלי הדם בגוף. התזונה היומית של משתתפי המחקר כללה מזונות חלבון 3 פעמים ביום, צריכה של שני פירות ביום ביחד עם מעט פיצוחים נטולי מלח, ואכילת ירקות לפחות פעמיים ביום.
התוצאות לא איחרו להגיע והמשתתפים הורידו מכמות השומן הבטני שלהם. אחת המשתתפות בצוות המחקר, ד"ר ברוריה טל סיפרה על המסקנות שעלו מתוצאות המחקר והסבירה על הסיכונים בשומן בטני מצטבר. לדבריה, מחלות רבות כמו מחלות לב, סוכרת ולחץ דם גבוה, עלולות להתפתח בעקבות שומן בטני המורכב בעיקר מגנטיקה, אך גם מתזונה לא בריאה. הפתרון לכך הוא צריכת חלבונים שבאמצעותם נשרף שומן ופוחת השומן הבטני. בהקפדה על תזונה שצרכו הנחקרים. אי לכך מתפתחת גמישות בכלי הדם, דבר התורם להפחתה בסיכון לחלות במחלות לב, גם כאשר ישנו שומן בטני. הפחתה בשומן רווי וצריכה של חלבונים מדי יום, מחוללת פלאים לגמישות כלי הדם.
"צריך לאכול חלבונים לפחות שלוש פעמים ביום: בבוקר קופסת קוטג' 5% שומן עם ירקות, בין הארוחות פירות, ובצהריים ירקות עם דג, עוף או הודו בגריל או מבושל". בשלב הראשון עדיף לוותר על פחמימות ובשלב מתקדם יותר ניתן להוסיף עמילנים כמו תפוחי אדמה עם הקליפה, שהוא עשיר באשלגן ועוזר בהורדת לחץ הדם. לאט-לאט ניתן לגוון בעמילנים. בערב כדאי לאכול ביצה עם ירקות. אפשר גם דג או יוגורט עשיר בחלבון גבינה. יותר מאוחר - בין 50 ל-100 גרם גרעינים שחורים או לבנים", מסבירה ד"ר טל. הדיאטה הורכבה בהשראת הדיאטה הים תיכונית המתבססת בעיקר על חלבונים וירקות ומעט פיצוחים, פירות ועמילנים.